Тази седмица Apple представи iOS 13, нови операционни системи за

...
Тази седмица Apple представи iOS 13, нови операционни системи за
Коментари Харесай

Apple пуска софтуер, който предотвратява стареенето на батериите

Тази седмица Apple показа iOS 13, нови операционни системи за iPad и Apple Watch, нов Mac Pro и какво ли още не.
 iOS 13 идва с мрачен режим и цялостен куп усъвършенствания
iOS 13 идва с мрачен режим и цялостен куп усъвършенствания

Повече скорост, по-добри фотоси и какво ли още не

Една от най-интересните новости при iOS 13, която заслужава изключително внимание, е услугата, наречена Optimized Battery Charging.

Тя съставлява нов способ за зареждане на батерията на iPhone, който ще предотврати стареенето й и загубата на потенциал - нещо, от което потребителите на Apple дълго време се оплакваха.
 Защо Apple изостави създаването на безжично зарядно
Защо Apple изостави създаването на безжично зарядно

Прецедент за компанията

Optimized Battery Charging контролира какъв брой и по кое време се зарежда батерията, когато включим телефона си в зарядно.

Целта е оптимално да се понижи интервалът, в който телефонът остава включен в зарядното, откакто към този момент е достигнал 100% заряд, защото с времето това понижава потенциала на батерията.

Алгоритмите на iOS 13 ще заучат по кое време нормално изключваме апарата от зарядното и батерията ще се зарежда до дъно, малко преди да изключим зарядното.

Така да вземем за пример, в случай че включим телефона си в контакта вечер, преди лягане, батерията няма да бъде изцяло заредена и ще седи на 80%. Малко преди да се събудим и да грабнем смарт телефона си, системата ще обезпечи останалите 20% заряд, като по този метод ще предотвратява " прегарянето " на батерията.

Услугата фактически е новаторска и потребна, само че сигурно ни кара да се замислим над това тъкмо какъв брой добре ни познава личният ни iPhone.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР