Тази седмица Apple представи актуализирани 13 и 15-инчови модели на

...
Тази седмица Apple представи актуализирани 13 и 15-инчови модели на
Коментари Харесай

Добра новина: Apple е решила проблема с бавнoто SSD в новия MacBook Air

Тази седмица Apple показа обновени 13 и 15-инчови модели на MacBook Air, снабдени с най-новия M3 чип на компанията. Сега стана ясно, че производителят е решил един скучен проблем, който измъчваше притежателите на предходното потомство MacBook Air. Става въпрос за скоростта на четене и запис на SSD диска.

Проблемът се състоеше в това, че в базовата версия на MacBoоk Air с чип M2 и 256 GB SSD се употребява един чип за памет с потенциал 256 GB, а не два чипа с потенциал 128 GB, каквито има в MacBook Air с M1. Собствениците на базовата версия на MacBoоk Air с M2 видяха това, тъй като SSD дискът беше доста по-бавен от модела от предходното потомство, което не е обикновено.

С стартирането на MacBоok Air с чип M3 евентуалните купувачи се заинтересуваха от въпроса каква настройка на паметта е употребена. Тестовете на устройството демонстрираха доста по-висока продуктивност на SSD-то спрямо предходното потомство MacBook. Разглобяването му в допълнение удостовери, че MacBoоk Air с M3 чип и 256-гигабайтов SSD диск употребява два чипа NAND памет с по 128 GB.

Това разрешава паралелна обработка на дилемите, което доста усъвършенства скоростта на четене и запис. Тестовете демонстрират, че новият MacBook Air може да доближи скорост на запис до 2108 MB/s. За съпоставяне сравнение с 1584 MB/s при миналогодишния модел. Що се отнася до скоростта на четене, новият MacBook Air има скорост на четене 2880 MB/s. Миналогодишният модел имаше скорост на четене 1576 MB/s.

Това значи, че новият MacBook Air с 256 GB памет превъзхожда миналогодишния модел с към 33% във връзка с скоростта на запис и с към 82% във връзка с скоростта на четене.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР