Тази седмица Акт 15, идната – Акт 16, това обяви

...
Тази седмица Акт 15, идната – Акт 16, това обяви
Коментари Харесай

Шишков: Тази седмица Акт 15, идната – Акт 16

Тази седмица Акт 15, идната – Акт 16, това разгласи служебният районен министър Иван Шишков, който беше на поредна ревизия по газовата ни връзка с Гърция, която трябваше да е подготвена до края на предходната година, само че „ смяната “ й описа играта.

Надеждите на министъра са, че ще бъдат отстранени всички неизправности, което ще даде убеденост до края на седмицата да бъде подписан Акт 15, а при започване на идната – и Акт 16.

Шишков добави, че цялата страна работи, с цел да потече газ по интерконектора.

Целта на днешната инспекция е да установя дали всичко е приключено. Окончателно, последният период, който беше даде от строителя, беше през днешния ден. Надявам се в границите на тази седмица да довършим и документалната част, с цел да стигнем до Акт 16, уточни министърът.

След инспекцията министър Шишков разгласи, че всички съществени действия, които е трябвало да бъдат приключени, са подготвени. По думите му видяното през днешния ден приказва красноречиво за напредъка. „ В момента няма повече никакви условия от пожарната, няма проблеми, всички неща са отстранени ”, разяснява той.

Строителят поел задължения до на следващия ден на обяд да даде всички протоколи. „ За да бъде подписан Акт 15 зависи от това строителят да събере всички актове и надзорът да ги разпише. Това, което страната би трябвало да направи за Акт 15, аз ще го свърша или на следващия ден, или вдругиден ”, акцентира министърът.

Днес стартират и 72-часовите проби на интерконектора. „ Газ в тръбите има. Говорим за повдигане на налягането – един още по-сериозен тест. Ще има придвижване в другите направления. Ще тече газ от Гърция към България и в противоположната посока ”, разгласи шеф на компанията ICBG Теодора Георгиева.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР