Тази седмица 60 Minutes пътува до Камбоджа, за да докладва

...
Тази седмица 60 Minutes пътува до Камбоджа, за да докладва
Коментари Харесай

Търсене на откраднати бижута от короната на Камбоджа

Тази седмица 60 Minutes пътува до Камбоджа, с цел да рапортува за плячкосването на антични артефакти от храмове в цялата страна и да наблюдава пътуването им до влиятелни музеи.

Кореспондентът Андерсън Купър и екип посетиха световноизвестния кхмерски храм Ангкор Ват, както и няколко други отдалечени храма, с цел да проучат по какъв начин е осъществен този траял десетилетия кражба на изкуство.

„ Много от тези храмове са били тежко ограбвани в продължение на десетилетия, като се стартира от геноцида през 70-те години на предишния век “, изясни Купър в изявление за 60 Minutes Overtime.

През 1975 година Червените кхмери, радикална комунистическа група, превзеха Камбоджа. Около 2 милиона камбоджанци са били убити или умрели от апетит по време на режима.

През 1979 година Червените кхмери губят властта, само че борбите не престават десетилетия. Нестабилността остави храмовете в Камбоджа незащитени и уязвими за грабежи, които постоянно се правиха от някогашни деца бойци на Червените кхмери. Безценни артефакт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР