Тази събота, 17 октомври, от 16:00 жителите на Руските блокове

...
Тази събота, 17 октомври, от 16:00 жителите на Руските блокове
Коментари Харесай

С фиеста в кв. Христо Ботев ще отпразнуват облагородяването на междублоково пространство

 Тази събота, 17 октомври, от 16:00 жителите на Руските блокове до читалище " Христо Ботев “ ще честват пресъздаването на зоните за игри и отдих, върху които работят взаимно с фондация Мейдей и съдружие Пауър Джъмп към този момент няколко месеца. В подмяна на добре свършената работа двете организации чакат половин звук пластмасови боклуци за компенсация. 

Избраната територия в кв. " Христо Ботев " през тази година стана част от дългогодишната стратегия за облагородяване на пространства Място България, с помощта на мотивацията и високото равнище на интензивност, което демонстрираха локалните. Програмата е фокусирана върху така наречен placemaking развой (местоправене), който изисква интензивно ангажиране на жителите в възстановяване на градските пространства, създаване дружно на красива и чиста градска среда, с по-малко боклуци и пригодена към потребностите и ползите на локалните, тъй че те да са по-ангажирани с нейното дълготрайно поддържане. Една от главните концепции на местоправенето включва високо ефикасна, атрактивна, само че постоянно ниско бюджетна интервенция, в това число с рециклирани и подръчни материали. Местната варненска общественост справедливо стана част от този план, заради готовността да оказва помощ на екипите на варненските сътрудници Мейдей и Пауър Джъмп, както с хрумвания и поддръжка, по този начин и с труд и средства. 

Тъй като резултатите към този момент са налице, локалните поданици и ангажираните организации вземат решение да отпразнуват триумфа си с квартална фиеста, в която съдружие Пауър Джъмп с доброволци от младежите в ЦНСТ " Изгрев “ ще обезпечат разнообразни атракциони и развлекателни действия за децата в квартала, а в следствие живущите ще си провеждат почерпка наоткрито. 

Намесите в квартала включват възстановяване настилката на вътрешния площад на междублоковото пространство, ограничение паркирането върху една от поляните в жилищното каре посредством създаване на бордюр от автомобилни гуми, артистични намеси в средата за естетизиране на пространството посредством художествена интервенция, слагане на изобретателни табели с послания за поддържане на средата чиста, ремонт на някогашния шадраван и окантването му с места за сядане и слагане на тенис маса. В следствие, заради високата интензивност на квартала, Варна влезе като участник в самодейността " Искам да съм потребен. Рециклирай ме! “ със специфична спогодба – живущите в кв. Христо Ботев да получат футболни порти, с цел да подобрят опциите си за физическа интензивност, а варненци да им оказват помощ, като " изплатят “ вратите с половин звук пластмасови боклуци в интервала октомври – декември 2020 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР