Тази пролет Apple планира да пусне нови версии на таблетите

...
Тази пролет Apple планира да пусне нови версии на таблетите
Коментари Харесай

Apple ще пусне нови iPad Air, iPad Pro и MacBook Air през март или април

Тази пролет Apple възнамерява да пусне нови версии на таблетите iPad Air, iPad Pro, както и на преносимия компютър MacBook Air. Журналистът от Bloomberg Марк Гурман счита, че Apple ще показа новите артикули през март или април, след което ще насочи вниманието си към годишната конференция за разработчици WWDC, която ще се организира през юни.

iPad Air

Очаква се идната версия на iPad Air да се предлага във версии с 10,9- и 12,9-инчови екрани. Хардуерната основа на устройството би трябвало да е чипът M2 на Apple, който ще усили продуктивността на таблета спрямо моделите от предходното потомство. Освен това разработчиците ще оборудват iPad Air с нова камера, както и ще внедрят поддръжка на Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.3. Не се чакат основни промени в дизайна на устройството.

iPad Pro

Очаква се бъдещият iPad Pro да се предлага във версии с екран с диагонал 11 и 13 инча. Новият артикул ще бъде първият таблет на Apple с OLED екран, който ще обезпечи по-висока бляскавост и контрастност, както и по-ниска консумация на сила спрямо LCD панелите, които Apple употребява в актуалното потомство iPad Pro. Apple към този момент стартира да употребява OLED панели в iPhone и Apple Watch, като се изключи iPhone SE. Вероятно поради прехода към OLED бъдещият iPad Pro ще бъде по-скъп от своя предходник.

Издадените от 2017 година насам iPad Pro поддържат ProMotion, което ви разрешава да променяте честотата на освежаване от 24 Hz до 120 Hz. Преминаването към OLED евентуално ще понижи честотата на освежаване до 10Hz или по-ниска, с цел да се усъвършенства животът на батерията. Хардуерният гръбнак на флагманския таблет ще бъде процесорът Apple M3. Устройството ще получи поддръжка на безжично зареждане MagSafe и модифицирана клавиатура Magic Keyboard с алуминиев корпус и по-голям тракпад.

MacBook Air

Освен това напролет Apple може да пусне няколко версии на преносимия компютър MacBook Air с процесор M3. Най-вероятно 13-инчовият и 15-инчовият MacBook Air ще бъдат пуснати на пазара едновременно. Наличието на високопроизводителния M3 чип ще обезпечи поддръжка на хардуерно трасиране на лъчи и усъвършенствано графично обрисуване в игрите. Не се чакат основни промени в дизайна на преносимия компютър, само че той евентуално ще получи поддръжка на Wi-Fi 6E като другите Mac-ове на Apple.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР