Тази практика съществува в редица държави, от миналата година е

...
Тази практика съществува в редица държави, от миналата година е
Коментари Харесай

Шофираш пиян, дрогиран или с бясна скорост – конфискуват ти колата! Само с глоби не става, убийците дори не ги плащат

Тази процедура съществува в редица страни, от предходната година е реалност и в Латвия

Знаете ли, че още преди 5 години от Асоциацията на потърпевшите при ПТП са създали публично предложение дрогираните и пияни водачи рецидивисти да бъдат наказвани или със прекъсване на колата от придвижване на паркинг или с конфискуването й без смисли чия благосъстоятелност е?

Те се обосновават професионално, анализирали са данни и разнообразни обстановки. Моите претекстове в поддръжка на това предложение са следните: за доста хора в България автомобилът е по-голям от човешкия живот! Тези, които ни газят по улици и тротоари се грижат за колите си – застраховат ги, държат ги в гаражи, вадят ножове в случай че някой им одраска бараката или скъпото возило. Затова последната ми вяра за нормализиране на бруталната ни реалност е тази – конфискация!

Това предложение напълно не е ноу-хау и няма да изненадаме света с него. Тази процедура съществува в редица страни. От предходната година е реалност и в Латвия. Но у нас явно съпротивата е голяма! Все отново тук е цялостно с „ безсмъртни “, които газят наред! Миналата година по това време слушах един някогашен вътрешен министър, който назова тази концепция „ популизъм “ и съзря голям проблем – по какъв начин страната ще конфискува лизингов автомобил? Невероятна драма! А по какъв начин се събират хора на части от пешеходни пътеки?!

От Европейския център за транспортни политики сутринта оповестиха, че 18-годишният, който през вчерашния ден умъртви младежите в София е карал с към 130 км/ч. В града, на пешеходна пътека! Не написах имената на починалите, тъй като скоро те ще бъдат забравени и ще се трансфорат в статистика. Това е отвратителната истина! Ще остане единствено тъгата на почернените им родители, които в никакъв случай няма да отидат на сватбата, която децата са готвили! И още какъв брой такива истории има в нашата дребна страна!

Затова се обръщам към народните представители, измежду тях имам другари, познати, непознати…

Уважаеми избраници, това са значимите въпроси! Искат се крайни законодателни промени, тъй като обстановката към този момент е невъзможна! Никой не желае да гледа и слуша какви комисии без ръководители сформирате и по какъв начин в края на деня никой с никой не се е схванал. Трябват дейности! Необходими са нови наказания и мощна изпълнителна власт, която да ги ползва! Само с следващото нарастване на санкции нищо няма да се промени – убийците даже не си ги плащат…

*Флагман разгласява персоналната позиция на Калояна Живкова, поместена във Facebook. Авторът е общински консултант в Бургас и се обръща към сътрудниците си в Народното събрание с зов за бързи и решителни дейности.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР