Тази победа е морален реванш за нашите членове и симпатизанти.

...
Тази победа е морален реванш за нашите членове и симпатизанти.
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Урокът от изборите е, че никой не може да управлява сам

„ Тази победа е честен реванш за нашите членове и симпатизанти. След съвсем две години на ругатни и убеди към нас и към тях си струваше да покажем, че сме по-силни от хаоса и че сме обединени “. Това съобщи пред Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„ Ако през вчерашния ден сте видели по какъв начин наподобява картата на България, ГЕРБ побеждава съвсем на всички места като се изключи областите, където водещи са Движение за права и свободи и „ Продължаваме промяната “ в двата изборни региона в София “, сподели тя.

По думите й ниската изборна интензивност е един от най-сериозните въпроси, стоящи пред всички политици и партии. „ Трябва дружно да победим апатията. На хората им омръзна да чуват обещания за ярко бъдеще, а никой да не дава кардинални и действителни решения през днешния ден “, добави Атанасова.

Тя е безапелационна, че ГЕРБ са предложили ясна стратегия и антикризисни ограничения за справяне с всички рецесии.

„ Вчера ГЕРБ насочи предложение към всички политически партии за загърбване на тесния политически партиен нарцисизъм и за това да стартира да се мисли за България. Трябва да сложим всекидневието на хората преди всичко. Предложихме по значимите тематики, по които можем да намерим консенсус, да го вършим. Това минава през диалози и разговор “, сподели Атанасова.

Тя изясни, че към момента не е имало диалози сред ГЕРБ и другите партии, които влизат в 48-ото Народно заседание.

Атанасова счита, че диалозите за кабинет би трябвало да се водят в Народното събрание, откакто той стартира да действа Народното събрание и е ясно кои са народните представители.

Преговорите ще се модерират от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, които са приели предлагането на ГЕРБ да са медиатори в контактната група. От ГЕРБ ще излъчат свои специалисти по всяка една от тематиките.

„ Ако някои от политиците не осъзнават, че апатията няма по какъв начин да бъде победена, с изключение на посредством разговор, а рецесиите няма по какъв начин да бъдат победени, с изключение на посредством единство, то процесът не наподобява елементарно решим. Урокът от тези избори е, че никой не може самичък да ръководи. Хората желаят да работим в екип и да можем взаимно да се направляваме, тъй че страната да върви напред “, сподели тя.

Въпреки апелите за договаряния в този момент, от ГЕРБ не съжаляват, че са подкрепили свалянето от власт на кабинета " Петков ", поради неприятната му финансова политика, посочи Атанасова.

Атанасова предвижда, че в случай че не се стигне до консенсус, през февруари още веднъж ще има избори, които ще покажат същия резултат. Според нея от " Продължаваме промяната " няма по какъв начин да сформират кабинет без ГЕРБ или Движение за права и свободи.

Десислава Атанасова предвижда, че президентът Румен Радев ще свика 48-ото Народно заседание преди края на едномесечния период, защото са нужни значими решения, свързани с бюджета и Плана за възобновяване и резистентност.

Тя добави, че от ГЕРБ не са не запомнили репликите, които насочи президентът към тях през последните години, само че в този момент сме в обстановка, в която би трябвало да мислим за спешни решения.

„ Безспорна е ролята на президентската институция. Разбира се, че президентската институция би трябвало да организира съвещания и да се търси консенсус сред политиците и аз чакам това от господин Радев “, сподели още тя.

Ако се стигне до консенсус сред партиите за бъдещо ръководство, от ГЕРБ ще упорстват всички участващи в него да положат подписите си под съдружно съглашение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР