Тази пандемия настъпва и ние трябва да се страхуваме от

...
Тази пандемия настъпва и ние трябва да се страхуваме от
Коментари Харесай

Проф. Младенов показа шокиращи СНИМКИ какви белодробни аномалии причинява К-19

Тази пандемия настава и ние би трябвало да се опасяваме от нея. Затова дано да сме толерантни, взаимно да се пазим и да сме виновни.

Това съобщи проф. Николай Младенов, шеф на клиника по Анестезиология и интензивно лекуване и Лекар на 2019 година, в телевизионно изявление.

„ В една огромна болница има децентрализиране на отделенията. На запад има архитектура, съоръжение и лекарства във всяко поделение и това може да се направи. Ние сътворяваме интензивните кревати от нулата, с цел да отговорим на потребностите на популацията “, изясни той.



Той сподели рентгенови фотоси на пациенти с COVID-19, на които се виждат тежките провали върху белия дроб.

„ Прави усещане бърза настъпателност, следим извънредно тежки белодробни аномалии, в сравнение с през март и април. Белите дробове на пациентите с COVID-19 бива унищожен. Всеки може да изтегли късата съчка “, разяснява той.

Проф. Младенов цитира данни на НОЩ, съгласно които в София са оповестени публично 116 интензивни кревати за 2-милионен град.



„ Заповедта на министъра е несериозна. Как можем ние да спрем приема на тежко болните пациенти, с цел да настаним Коронавирус пациентите. Няма по какъв начин да смесваме и потоците в лечебното заведение “, разясни лекарят.

„ В естествените страни се дефинира някаква мярка за държание, която се съблюдава абсолютно. Ние демонстрираме емпатия (съчувствие) към болните, проявете я и към лекарите “, приключи проф. Николай Младенов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР