Тази оценка е част от доклад, предаден на министър-председателя Елизабет

...
Тази оценка е част от доклад, предаден на министър-председателя Елизабет
Коментари Харесай

Свръхбогатите ли ще финансират зеления преход на Франция?

Тази оценка е част от отчет, предаден на министър-председателя Елизабет Борн във вторник, 23 май, малко откакто тя оповсти своя проект за битка с световното стопляне. Според Борн, Франция би трябвало да удвои напъните – и вложенията, с цел да реализира климатичните си цели до 2030 година

Докладът, който изненадващо даже за създателите му се трансформира в опция на държавните хрумвания, като че ли залага на „ магичното ” число 10: еднократен налог за най-богатите 10 % от популацията на страната и увеличение на държавния дълг на Франция с 10 % от Брутният вътрешен продукт (около Евро 280 милиарда).

Според френското държавно управление обаче, данъкът за най-богатите не е отговор на финансово-климатичните проблеми. Но освен благосъстоянието им насочва екипа, изготвил отчета, към нова данъчна тежест за тях - съгласно специалистите, данъкът за свръхбогатите е подбуден от презумпцията, че бизнесът им евентуално има доста по-голям дял във въглеродния отпечатък на страната, в сравнение с дейностите на елементарните французи.

Френският икономист Жан...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР