Тази органична материя може да е малките семена на живота,

...
Тази органична материя може да е малките семена на живота,
Коментари Харесай

Откриха органична материя в проба от далечен астероид

„ Тази органична материя може да е дребните семена на живота, пристигнали в далечното минало от космоса на Земята. “
Изследователите са разкрили " кометна органична материя ", до момента в който са изучавали проби от астероида Рюгу. Той бе посетен от японската сонда Hayabusa 2 през 2018 година

Мисията върна проби на Земята през декември 2020 година и укрепи тезата, че животът на Земята е бил посят от конфликти с антични метеорити.

Сега екипите, учещи пробите, стигнаха до заключението, че повърхностите на тестът евентуално в действителност съдържат органични молекули, подкрепяйки тази доктрина.

" Предлагаме, че въглеродните материали се образуват от кометна органична материя посредством изпаряване на летливи субстанции, като азот и О2, по време на провокираното от удара нагряване ", сподели асистентът и съавтор на Университета Тохоку Мегуми Мацумото в изказване за проучвания. " Това допуска, че кометната материя е била превозена до региона покрай Земята от външната част на Слънчевата система. "

" Тази органична материя може да е дребните семена на живота, един път доставени от космоса на Земята ", добави той.

Както е разказано в детайли в публикация, оповестена в списанието Science Advances, екипът на Мацумото откри пет до 20 микрометра необятни " пръски от стопилка " в пробите от Рюгу, които съгласно тях са се образували, когато кометният прахуляк е паднал върху безатмосферната галактическа канара.

В рамките на тези пръски те откриха " въглеродни материали ", които наподобяват на " примитивна органична материя ".

" Химическият състав на пръските от стопилка допуска, че водните силикати на Рюгу са се смесили с кометен прахуляк ", сподели Мацумото.

НАСА също оповестява, че е разкрила " градивните детайли на живота на Земята " в проби, взети от метеорита Бену. Изследователите обаче към момента имат да извървят дълъг път, до момента в който изрично заявят, че животът на Земята се е появил с помощта на органична материя от космоса. Но като се имат поради последните резултати, те с право са разчувствани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР