Тази новина взриви социалните мрежи в Германия: две детски градини

...
Тази новина взриви социалните мрежи в Германия: две детски градини
Коментари Харесай

Без свинско в германските детска градини заради мюсюлманчетата

Тази вест взриви обществените мрежи в Германия: две детски градини в Лайпциг желаят да извадят свинското месо от менюто на децата - от почитание към мюсюлманчетата. И в този момент се постанова полиция да пази двете заведения.

Новината, че две детски градини в Лайпциг са решили да изключат свинското месо и продуктите, съдържащи желатин (напр. желирани мечета) от ежедневното меню на децата провокира многочислени рецензии в мрежата. За готвената смяна заяви на първо време вестник “Билд”, който написа, че това се правело поради две мюсюлмански деца.

"От почитание към изменящия се свят, от 15 юли ще се сервират единствено ястия и закуски, които не съдържат свинско месо ", се споделя в представено от "Билд " писмо до родителите.

Заради разгорещените реакции обаче полицията в Лайпциг изпрати патрулни коли, които да охраняват двете градини - с цел да ги защищити от “възможни опасности”, оповестява организация ДПА. Вълната от отвращение принуди управлението на двете градини да замразят проектите си. "Изумени сме от тази реакция ", споделя шефът Волфганг Шефер пред ДПА.

Новината на вестник “Билд” се популяризира като горски пожар в обществените мрежи, а хаштагът #Schweinefleisch (свинско месо) е най-споделяният в Туитър през последните дни. Местната организация на Християндемократическия съюз (ХДС) в Саксония разгласи, че това е еднакво на “забрана на свинското месо”, което е недопустимо.

Беатрикс декор Щорх, депутатка от крайнодясната "Алтернатива за Германия " счита тази концепция за "културен диктат ", опирайки се изказванието, че детските градини са взели това решение от почитание към мюсюлманските деца.

„ Все едно поради немските деца в Рияд, които не желаят да се отхвърлят от наденичките къривурст, тамошното общество да промени питателните си привички ", е представена да споделя Фон Щорх.

Според социалдемократката Сосан Шебли, която е от палестински генезис, мярката може и да е с положителни планове, само че тя не способства с нищо за приобщаването на мюсюлманите. "Ако детските градини, учебните заведения и други сходни заведения решат напълно да изключат месото от менюто си и да оферират единствено вегетарианска храна, аз не бих имала нищо срещу. Но не одобрявам това да се показва за нещо, което се прави от почитание към мюсюлманите ", написа тя в Туитър.

Шницелите, саламите, желираните бонбони - доста типичен немски ястия съдържат свински съставки. В доста детски градини и учебни заведения за децата, които заради религиозни аргументи, алергии или на диетично хранене не могат да употребяват избран тип месо, постоянно се предлага различно меню.

Някои от родителите на децата в двете детски градини утвърждават решението на управлението за изваждане на свинското от менюто. По този мотив една майка споделя пред ДПА, че дебатът е неуместен, и че нейната 4-годишна щерка въобще не схваща дали в храната, която получава, има свинско или не.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР