Тази нощ ще бъдат определени финалистките в тазгодишното издание на

...
Тази нощ ще бъдат определени финалистките в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Чакат ни интересни полуфинали на US Open при жените

Тази нощ ще бъдат избрани финалистките в тазгодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати за дами. В първия полуфинал от програмата една против друга ще се изправят Коко Гоф и Каролина Мухова, а във втория съпернички са Мадисън Кийс и Арина Сабаленка.
Шампионката от Аустрелиън Оупън стигна безпределно безапелационно до последните четири в конкуренцията при дамите, откакто не даде нито сет на Марина Заневска, Джоди Бърадж, Клара Бюрел, Дария Касаткина и Цинуън Джън. Втората в схемата, която от понеделник ще бъде първа ракета в света след отпадането на към този момент някогашната шампионка Ига Швьонтек в осминафиналната фаза, ще играе с представителката на домакините Кийс, която в профил поредни три сложени тенисистки, в това число третата Джесика Пегула и шампионката на Уимбълдън Маркета Вондрушова. Кийс е 17-та в схемата, като игра край в Ню Йорк през 2017, когато отстъпи на сънародничката си Слоун Стивънс.

Сабаленка води с 2-1 победи в директните конфликти, като за последно двете се изправиха една против друга на Уимбълдън, където представителката на Беларус завоюва в два сета на четвъртфиналите.

В другия спор от полуфиналите, намиращата се в отлична форма Гоф ще се бори за втори край в шампионатите от Големия шлем против финалистката от Ролан Гарос Мухова. Чехкинята загуби разногласието за трофея в Париж от Швьонтек, само че също играе мощно в последно време, като класирането й за финалната четворка на Флъшинг Медоус не е изненада. 10-та сложена стартира с три чисти победи, преди да загуби сет от китайката Синю Уан. След това Мухова спря румънката Сораня Кърстя на четвъртфиналите. Гоф, която загуби финала на Ролан Гарос предходната година, победи във Вашингтон и Синсинати преди Ю Ес Оупън, където превъзходната й форма продължи, въпреки и с три сложни победи в първите й четири срещи – тя се нуждаеше от три сета, с цел да отстрани Лаура Зигемунд, Елизе Мертенс и завърналата се след тригодишно неявяване Каролин Возняцки. Последва безапелационен триумф над Остапенко в четвъртфиналите – американката даде единствено два гейма на някогашната шампионка от Откритото на Франция.

Гоф и Мухова имат единствено един мач между тях. Той бе напълно неотдавна – преди три седмици, на финала в Синсинати, където чехкинята отстъпи с 3-6, 4-6.

Финалът на US Open при дамите е в събота вечер, като се чака да стартира не преди 23:00 часа българско време. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР