Тази нощ се оказа тежка за жителите на , предава

...
Тази нощ се оказа тежка за жителите на , предава
Коментари Харесай

Гръцката област Лариса след земетресението

Тази нощ се оказа тежка за жителите на, предава БНР.
Десетки хора прекараха нощта в палатки и паркове, откакто през вчерашния ден гръцката работа за гражданска отбрана прикани жителите в региона да не се връщат по домовете си. И през днешния ден не престават вторичните земетресения.
Над 100 вторични труса са регистрирани от епицентъра на земетресението през вчерашния ден в региона на област Лариса. Повечето от тях са с магнитуд до 5-а степен по скалата на Рихтер, оповестяват от Института по геодинамика в Атина.
В няколко села, които се намират до епицентъра на труса от 6-а степен, има срутени необитаеми къщи, паднали стени на черква и учебно заведение. Няма жертви и потърпевши, оповестяват от „ Гражданска отбрана “.
 Няколко остарели къщи рухнали след днешното земетресение в Гърция (ВИДЕО) Няколко остарели къщи рухнали след днешното земетресение в Гърция (ВИДЕО)
Гръцката работа за гражданска отбрана прикани жителите в региона на днешното мощно земетресение да не се връщат още по домовете си, защ...
Повечето поданици на региона прекараха нощта на открито. Те са настанени в хотели и на палатки. В тяхна помощ се включиха и сили на армията, които ги доставят с вода и храна. Психолозите предлагат да не се прибират хората по домовете най-малко още едно денонощие.
В региона на Лариса са изпратени екипи от механически експерти, които ревизират положението на постройките. След тяхно позволение хората могат да се завърнат в домовете си.
Правителството отпусна помощи за хората, в чийто домове има вреди от земетресението.
Специалистите чакат вторичните земетресения да продължат още месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР