Тази нощ се изиграха решителните сблъсъци от група B на

...
Тази нощ се изиграха решителните сблъсъци от група B на
Коментари Харесай

WTA Финалите във Форт Уърт: Кои тенисистки от група B се класираха на 1/2-финалите?

Тази нощ се изиграха решителните конфликти от група B на WTA Финалите във Форт Уърт, като интригата се криеше в това коя всред Арина Сабаленка и Онс Жабер ще се класира напред. Беларуската тенисистка тряваше първа да излезе на корта против останалата без шансове да продължи Джесика Пегула, до момента в който тунизийката беше изправена пред тежката задача да премери сили с лидерката в потока - Мария Сакари.

В последна сметка Сабаленка изнесе извънредно мощен мач против локалната представителка и я надигра със 6:3 7:5, а по този метод принуди Жабер да завоюва с 2:0 сета, с цел да има шансове за продължение в шампионата. Всъщност полуфиналистката от US Open не изоставаше за нито един миг в резултата, а въпреки международната номер три постоянно да съумяваше да навакса пробивите си закъснение, то незабавно следваше нов мощен интервал в играта на седмата сложена и нейната мощност от дъното на корта се трансформира в безусловно непреодилими затруднение за Пегула.

Впоследствие пък Мария Сакари не остави никакви подозрения в превъзходството си над другите тенисистки в хода на миналите дни, защото записа третата си поредна победа и завоюва групата по решителен метод, завършвайки я с съвършен баланс. Финалистката от Гуадалахара разгроми Онс Жабер с крайното 6:2 6:3, като още след откриващата част стана ясно, че втората в света няма шансове за продължение напред и на процедура дуела оттова насетне се доиграваше, а Сакари нямаше компликации с това да запише шести следващ сет на своята сметка от началото на надпреварата.

See you on Sunday
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР