Тази нощ премиерът на Косово Рамуш Харадинай свика извънредно заседание

...
Тази нощ премиерът на Косово Рамуш Харадинай свика извънредно заседание
Коментари Харесай

Турция безпрепятствено арестува и екстрадира турски учители от Косово

Тази нощ министър председателят на Косово Рамуш Харадинай свика изключително съвещание на държавното управление заради ареста на 6 високопоставени членове на придвижването на Гюлен, които незабавно по-късно бяха откарани в Турция. Харадинай съобщи, че " изключителното съвещание е свикано заради неналичието на информация от страна на държавните институции по отношение на ареста на шестимата ", съобщи БГНЕС.
Вчера следобяд турските секрети служби транспортираха от Косово шестима членове на основаното в Съединени американски щати мюсюлманско придвижване на Фетхуллах Гюлен, което беше упрекнато за опита за събаряне на турското държавно управление през 2016 година.
В интервенция сред турската разследваща организация и косовските секрети служби, задържаните бяха откарани в Турция с частни самолети. Турските медии разпространиха и фотоси на обвинените, минути след задържането им.
Официалните управляващи в Косово разказват обвинените като учители в учебното заведение на Гюлен и оповестиха, че арестуваните са 5 а не 6. Все още не е ясно за какво са арестувани турските учители.
Според фамилиите на арестуваните, те са били отведени рано сутринта на път за работа. Адвокатът на задържаните заяви, че не може да се срещне с клиентите си, защото от полицията не разрешават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР