Тази нощ поради преминаването на студен атмосферен фронт в Западна ...

Тази нощ поради преминаването на студен атмосферен фронт в Западна

Студен атмосферен фронт носи значителни валежи

Тази нощ заради прекосяването на леден атмосферен фронт в Западна и Централна България ще има обилни превалявания с гръмотевични стихии и градушки, които към сутринта ще обзет и Североизточна България, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от Българска телеграфна агенция.
 
Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще стартира да се усилва. Минималните температури ще бъдат сред 13°С и 18°С, в София - към 13°С. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще бъде близо до междинното за месеца.
 
През деня ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър, с който ще нахлуе по-хладен въздух. От запад преваляванията ще стопират, а облачността ще понижава. В Източна България преди обяд към момента ще вали, в обособени региони - с гръмотевици и условия за градушки, само че след обяд и там облачността ще намалее. Максималните температури ще бъдат от 18°С - 19°С по високите полета в Западна България до 26°С - в югоизточните региони, в София - към 18°С.

Над Черноморието преди обяд ще бъде облачно с превалявания. След обяд обяд облачността ще намалее до слънчево. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 22°С и 24°С. Температурата на морската вода е сред 16°С и 20°С. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Още преди обяд превалявания ще спрат, а облачността ще намалее, най-късно - в масивите от Източна България. Максимална температура на височина 1200 метра - към 15°С, на 2000 метра - към 7°С.

Източник: zonanews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg