Тази нощ падна първият сняг в почти всички балкански страни.

...
Тази нощ падна първият сняг в почти всички балкански страни.
Коментари Харесай

Зимата дойде на Балканите, снегът дойде със сериозни поражение


Тази нощ падна първият сняг в съвсем всички балкански страни. Пкривка към този момент има по високите места в Македония - в Маврово и на Шар планина. В по-ниските места вали най-вече дъжд, оповестиха от Института по хидрология и метеорология в Скопие.

Първият сняг падна тази нощ и в южна Далмация в Хърватия, в Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия. Дубровник бе обзет от пороен дъжд, съпроводен със мощен вятър. На доста места в града има изкоренени дървета и повалени електрически стълбове, заяви локалната противопожарна работа, съобщи БГНЕС. Заради мощния вятър изцяло бе неразрешено придвижването по пътищата, водещи към островите в южна Далмация.

В Черна гора снежната завивка в планината Жабляк доближи 33 см. Местните синоптици чакат снегът да не стопира и през идващите 48 часа в тази част на страната. В Сърбия снежната завивка е сред 8 и 30 см в планинските региони. Заради снеговалежа над 1000 души в планината Голя останаха без ток в продължение на няколко часа. Сняг вали в регионите на Златар, Златибор, Ядовник, Явор, Муртеница, Чемерница, Тара и Ябука, както и в градовете - Нова Варош, Иваница, Прийеполйе и Сйенеца.

Поради неприятното време има известни усложнения при прекосяването на границата сред Сърбия и Черна гора, предизвестяват от пътната организация в Белград. Сняг натрупа в централа и източна Босна и Херцеговина. В планината Яхорина снежната завивка към този момент е над 20 см. У нас на разнообразни места през днешния ден дъждовете и снегът сътвориха проблеми по пътищата. Стигна се и до няколко произшествия. Най-тежко обаче е ситуацията в прохода Петрохан. Там от 14:00 ч. бе лимитирано придвижването за всички типове моторни средства - от село Гинци до село Бързия. В сектора са паднали дървета от насъбрания по тях влажен сняг, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура”, прердаде БГНЕС.

Обходният маршрут е през Искърското дефиле. Целта на подхванатото ограничаване е запазване живота и здравето на пътуващите и сигурност на придвижването. Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, приканват от АПИ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР