Тази нощ облачността от запад ще се увеличава и до

...
Тази нощ облачността от запад ще се увеличава и до
Коментари Харесай

Облачно и хладно утре във Варна

Тази нощ облачността от запад ще се усилва и до сутринта ще обхване цялата страна, само че ще бъде към момента съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°.

Утре над Черноморието ще има забележителна облачност. Вечерта ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта против понеделник по северното крайбрежие ще минават и в сняг. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Във вътрешността на страната вятърът от североизток ще се усили, ще е сдържан, в източните региони до мощен и с него ще нахлува леден въздух. Ще бъде облачно. От югозапад ще стартират превалявания, изначало от дъжд, само че със захлаждането бързо ще минават в сняг. До вечерта ще завали и в североизточните региони от страната. Значителни по количество ще са преваляванията в Рило-Родопската област и в Западния, а вечерта и в Централния Предбалкан. Максималните температури ще са от 2°-3° по високите полета в Западна България до 8° в югоизточните региони.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, в доста региони натоварен. Ще духа мощен изток-югоизточен вятър и ще има виелици. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 8°.

През нощта против понеделник преваляванията в страната ще продължат, към този момент съвсем на всички места от сняг, обилни в Източна България, Източните Родопи и в Централния Предбалкан. Там ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър и ще има виелици и формиране на преспи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР