Тази нощ нощ облачността ще е разкъсана, над повечето райони

...
Тази нощ нощ облачността ще е разкъсана, над повечето райони
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър утре по Черноморието

Тази нощ нощ облачността ще е раздрана, над множеството региони - незначителна. Ще духа слаб, в източната половина на страната сдържан северен вятър. Минималните температури ще са сред минус 4° и 1°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще превали дъжд. По северното Черноморие обаче преваляванията са малко евентуални. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6°-8°. Температурата на морската вода е към 5°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

За област Варна е разгласен жълт код. Ще духа мощен север-североизточен вятър с пориви до 22-24 метра в секунда.

Във вътрешността на страната облачността ще се усилва и основно над Южна и Източна България ще е по-често забележителна. На места в Горнотракийската низина и в планинските региони ще превали дъжд. Предимно слънчево ще е над Северозападна България. Вятърът от север-североизток ще се усили и ще е сдържан, в източната половина от страната - мощен. Максималните температури ще са сред 9° и 14°, в София към 9°.

Над планините облачността ще е забележителна, със слаби превалявания от сняг. Ще духа мощен, по високите и откритите елементи плевел североизточен вятър. Остава студено с оптималната температура на 1200 метра към минус 3°, на 2000 метра към минус 6°.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР