Тази нощ над южните области на Украйна са били свалени

...
Тази нощ над южните области на Украйна са били свалени
Коментари Харесай

29 дрона над Южна Украйна, интензивни боеве на фронта в Източна

Тази нощ над южните области на Украйна са били свалени 24 ударни съветски дрона. Това заяви представителят на групировката " Юг " на въоръжените сили на Украйна Наталия Хуменюк. Украинските медии чакат окончателните данни.

През нощта УНИАН заяви за две талази на офанзива и гърмежи в региона на Кропивницки, Кировоградска област, както и Миргород, Полтавска област.

В Миргород е ситуирано и военно летище.

Според известието на Генералния щаб на украинската войска в днешната офанзива са взели участие 29 ударни безпилотни летателни апарата, като 24 от тях са били наутралиризирани сполучливо. Къде са попаднали и дали са достигнали задачите си останалите 5 не се оповестява.

В утринната си сводка за развиването на фронта украинския генщаб декларира, че за последното денонощие интензивността на бойните дейности доста се е нараснала. Съобщава се за 57 конфликта на фона на междинното за септември 17 - 20 конфликта дневно. В последната седмица се следи доста увеличение, разяснява и съветската редакция на Военновъздушни сили.

Вчера Генералният щаб заяви за 45 точки на конфликт.
 ISW: Есента и зимата ще са сериозни и за Киев, и за Москва
ISW: Есента и зимата ще са сериозни и за Киев, и за Москва

Това се показва в дневния разбор за войната в Украйна на Института за проучване на войната

За последните 24 часа съветските военни са атакували в направленията на Лиман и Бахмут, в региона на Авдеевка и Маринка покрай Донецк, както и на южния фронт. Освен това са атакували и в региона на Купянск за първи път отдавна.

Според уверенията на Генералния щаб на Украйна всички офанзиви на съветската войска са били несполучливи и украинската войска продължава да настава и да изтощава съперника. За триумфи съответно украинците оповестяват в направленията Мелитопол и Бахмут. Отблъснана е и офанзива в региона северно от Зибин, Харковска област.

Под артилерийски обстрел са били над 140 обитаеми места от Черниговска, Сумска, Харковска, Луганска, Донецка.
 Експлозии избухнаха в Харков
Експлозии избухнаха в Харков

Не се дават други подробности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР