„Тази нощ можеше да бъде краят на Европа". Това заяви

...
„Тази нощ можеше да бъде краят на Европа". Това заяви
Коментари Харесай

Зеленски: Тази нощ можеше да бъде краят на Европа

„ Тази нощ можеше да бъде краят на Европа ". Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от "Политико "

Изказването му е по отношение на пожара, който породи в най-голямата атомна централа в Европа след офанзива на Русия, осведоми БГНЕС.

Зеленски изиска още по-строги наказания против съветската страна, откакто нахлуващите съветски сили нападнаха и превзеха Запорожката АЕЦ.

„ Необходимо е неотложно усилване на глобите против страната, която е нуклеарен терорист ", съобщи той.

Държавният глава на Украйна прикани съветския народ да стачкува. „ Руски хора, желая да се обърна към вас. Как е допустимо това да се случи? През 1986 година ние дружно се борихме с последствията от злополуката в Чернобил. Сигурно си спомняте горящия графит, разнасян от вятъра и смъртните случаи. Сигурно помните евакуацията от Припят и от 30-километровата зона. Как бихте могли да забравите? И в случай че не сте не запомнили, не можете да мълчите. Трябва да кажете на вашето управление. Трябва да излезете на улицата и да им кажете, че желаете да живеете. Искате да живеете на Земя, която не е радиоактивна ", сподели Зеленски.

Ръководителят на нуклеарния контрол на Организация на обединените нации предложи да замине за Чернобил, с цел да договаря с Украйна и Русия за гарантиране на сигурността на украинските нуклеарни обекти.

„ Посочих както на Руската федерация, по този начин и на Украйна готовността си да пътувам до Чернобил допустимо най-скоро ", съобщи пред кореспонденти Рафаел Гроси, общоприет шеф на Международната организация за атомна сила.

Той съобщи, че задачата на пътуването ще бъде да се разиска с двете страни "рамка " за гарантиране на сигурността и действието на украинските нуклеарни обекти. И добави, че вероятно пътешестване ще се реализира след завръщането му от Техеран в събота. Там той би трябвало да организира диалози с високопоставени ирански чиновници по нерешените въпроси, които МААЕ има по отношение на предходна нуклеарна активност в недекларирани обекти в Иран.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР