Тази нощ киевският режим извърши опит за терористична атака с

...
Тази нощ киевският режим извърши опит за терористична атака с
Коментари Харесай

Москва обвини Киев в терористична атака срещу руски цивилни кораби в Черно море

" Тази нощ киевският режим извърши опит за терористична офанзива благодарение на три катера без екипажи против съветски цивилен транспортни кораби, пътуващи към пролива Босфор в югозападната част на Черно море ", съобщи Игор Конашенков.

По думите му патрулните кораби на съветските военноморски сили, ескортиращи транспортните съдове, са разкрили и унищожили с огън от щатното въоръжение всички украински катери в точния момент.

По-рано през днешния ден съветското министерство на защитата заяви, че корабите на Черноморския флот " Сергей Котов " и " Василий Биков " са отбили офанзивата на три украински безпилотни катера в региона на Севастопол. След това " Сергей Котов " и " Василий Биков " са траяли да извършват дилемите си. Министерството сподели, че патрулните кораби са в региона, с цел да управляват навигацията.

Инцидентът е първият конфликт на украински морски дронове с съветския флот в дълбоки води. Преди това Киев е употребявал дронове, с цел да нападна военноморската база на Русия в Крим и моста, който Русия построи към полуострова.

Високопоставен консултант на украинския президент съобщи, че не е атакувала и няма да нападна цивилни плавателни съдове или каквито и да било други невоенни обекти в Черно море, като назова съответните съветски изказвания " измислени ", съобщи Ройтерс.

" Без подозрение тези изказвания на съветските представители са измислени и не съдържат и капка истина. Украйна не е атакувала, не нападна и няма да нападна цивилни плавателни съдове или каквито и да било други цивилен обекти ", съобщи за Ройтерс Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

Информацията за случая не може да бъде доказана от самостоятелен източник.

Миналата седмица английското министерство на защитата предизвести, че Руският Черноморски флот се приготвя за обсада на украинските пристанища, откакто Москва спря осъществяването на интернационалното съглашение за доставка на зърно и модерната съветска корвета " Сергей Котов " към този момент патрулира маршрута сред Босфора и украинския пристанищен град Одеса. Според Обединеното кралство Русия може да ескалира акцията си да унищожи украинския експорт на храни, като се насочи към търговски кораби в Черно море.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР