Тази нощ е бил потопен руският боен кораб Сергей Котов,

...
Тази нощ е бил потопен руският боен кораб Сергей Котов,
Коментари Харесай

Руски боен кораб с 80 души екипаж беше потопен в Черно море

Тази нощ е бил потънал съветският военен транспортен съд " Сергей Котов ", оповестяват съветски източници. " Сергей Котов " бе спуснат на вода преди по-малко от 3 години - през 2021 г.  Той е транспортен съд от план 22160 - военен кораб, който може да носи ракети " Калибър ".

Твърди се, че офанзивата против кораба е станала в региона на Феодосия благодарение на морски дронове, катери без екипаж. Пред разнообразни украински медии от Главното ръководство на разузнаването потвърдиха, че стоят зад офанзивата.

Съдбата на 80 души от екипажа на " Котов " е „ незнайна “. Руското министерство на защитата заяви за опити за офанзива против " Сергей Котов " с морски дронове през лятото, в нощта на 25 юли, само че през днешния ден публична информация към момента няма.

Последният съветски транспортен съд от Черноморския транспортен съд, който излезе от строя беше " Цезар Куников ", който бе потънал на 14 февруари. 

Между 3 и 5 часа тази нощ пък е бил нападнат за следващ път Кримският мост. Мостът е затворен, само че на този стадий няма данни той да е бил ударен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР