Тази нощ България и всички останали държави от ЕС за

...
Тази нощ България и всички останали държави от ЕС за
Коментари Харесай

Смяната на часа остава въпреки усилията на Брюксел

Тази нощ България и всички останали страни от Европейски Съюз за следващ път ще
преминат към зимно часово време, макар проектите на Брюксел през тази
година едно от двете времена да отпадне вечно.

В Еврокомисията се майтапят, че всеки шест месеца дават един и същи отговор на въпроса за какво промяната на времето не беше анулирана.

" Ще повторя това, което споделих преди 6 месеца, когато ми зададохте този въпрос. Още през септември 2018 година Европейската комисия предложи да отпадне сезонната промяна на времето. Това предложение беше направено в резултат на искане от страна на някои страни членки, имаше и резолюция на Европейския парламент и публични съвещания. Предложението на Европейската комисия беше подкрепено от Европарламента през 2019 година и топката в този момент е в полето на страните членки, които би трябвало да стигнат до единна позиция в Съвета. Така че не забравяйте да промените часовника си на 31 октомври ", съобщи Стефан Де Керсмакер - представител на Европейската комисия.

Държавите от Европейски Съюз трябваше тази година да се схванат между тях и да разгласят което време избират - зимното или лятното. На фона на значими въпроси като оправянето с пандемията, имунизацията, а напроследък и галопиращите цени на тока, нито една страна до в този момент не се е забързала да вземе решение за анулацията на зимното и лятното часово време. Още повече, че мненията и по този въпрос са разнопосочни - настройките в някои страни са опазване на зимното, в други на лятното време. Ако бъдат въведени разнообразни времена в Европейски Съюз, това би затруднило превоза и естественото действие на единния пазар.

Евродепутатите се надяваха словенското председателство, което завършва в края на тази година, още веднъж да вкара въпроса за анулацията на едно от двете времена в дневния ред на Европейски Съюз. Това обаче по този начин и не става. Не се чака това да бъде измежду целите и на френското председателство на Европейски Съюз, което стартира на първи януари следващата година. Така че по всичко проличава, че идната година през март, а след това и през октомври още веднъж ще местим стрелките на часовниците си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР