Тази нощ Австрия премахна контрола по границата със Словакия, въведен

...
Тази нощ Австрия премахна контрола по границата със Словакия, въведен
Коментари Харесай

Австрия свали контрола на границата със Словакия

Тази нощ Австрия отстрани контрола по границата със Словакия, въведен през септември предходната година заради засиления трафик на незаконни мигранти и заради обстоятелството, че и Чехия вкара надзор по чешко-словашката граница.  

Австрия аргументира управлението на граничните пунктове с дейностите на Чехия, защото австрийската страна имаше предпочитание да работи в синхрон с чешката, се споделя в известието. Чехия вкара граничния надзор в края на септември с аргумента за по-ефективна битка против трафикантите.

Според Словакия това деяние не беше целесъобразно, откакто, по данни на министерството на вътрешните работи, от края на септември са били хванати 24-ма трафиканти, настоящи от Словакия.

От през днешния ден Австрия вкарва засилена защита на пограничните региони. Запланувани са предпочитани ограничения, обход на регионите със смесени екипи от двете страни и включване на дронове в наблюдението. Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер съобщи, че по този метод може да се прави точно наблюдаване при нужда да се реагира бързо.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР