Тази неделя, 17 юли, от 10:30 ч., на Рибарник Кметовци,

...
Тази неделя, 17 юли, от 10:30 ч., на Рибарник Кметовци,
Коментари Харесай

Детски фолклорен събор „Андъка пее и танцува, а сърцето ми….. лудува“

Тази неделя, 17 юли, от 10:30 ч., на Рибарник Кметовци, ще се организира петото издание на Детски фолклорен събор „Андъка пее и танцува, а сърцето ми….лудува“. Организатор на събитието е НЧ „Зора – 1929“, с. Харачерите, а дейностите се финансират по стратегия Култура на Община Габрово.

Чрез плана се цели разпространение на българските фолклорни обичаи измежду децата от разнообразни възрастови групи, в това число и децата със специфични просветителни потребности. Чрез осъществяването на дейностите ще се реализира по-голяма осведоменост, повишение знанията в региона на фолклора.

В рамките на актуалната самодейност ще има театрални изяви на детски танцови сформира, детски обединения за осъществяване на национална музика, креативен ателиета за реализиране на образование на деца от експерти и обмяна на опит сред децата от танцови сформира и децата със СОП.

Проектът се реализира от НЧ „Зора – 1929“, с. Харачерите, което се явява натурален център за връзка сред деца от разнообразни възрасти и с разнообразни потребности за неофициално обучение и придобиване на нови познания за националния обичай и обичаи.

Не е инцидентно определено мястото за осъществяване на фестивала – навън измежду природата – „ Рибарник Кметовци “, с. Кметовци. Локацията разполага с обширна зелена повърхност, на която участници и гости могат да се включват по едно и също време в няколко интензивности, да минават от една в друга, потапяйки се в другите форми на българския фолклор и обичаи, което ще им донесе пълноценно прекарване и незабравими мемоари от фестивала.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР