Тази неделя, 17 април, отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ

...
Тази неделя, 17 април, отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ
Коментари Харесай

Канят украинци да се включат в кръводарителска акция на Цветница

Тази неделя, 17 април, отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас ще организира обичайна си кръводарителска акция. Всяка година на огромния християнски празник Цветница БЧК Бургас, дружно с Бургаската болница провежда това събитие в помощ на всички, нуждаещи се от кръвопреливане.

Тази година болничното заведение кани да дарят кръв освен бургазлии, а и украинските жители, които сме приели на територията на Бургаска област. Част от тях към този момент се лекуват тук, осъществени са животоспасяващи интервенции и раждания, които изискват кръвопреливане. Чрез този доблестен жест те ще оказват помощ освен на бургаските пациенти, а и на своите сънародници, които имат потребност от кръв. Лекарите се надяват посредством медиите този апел да стигне до общностите на хилядите украински жители, които към този момент обитават в Бургас.

Чужденците, които имат ЛНЧ и законно обитават у нас, могат да бъдат кръводарители наедно с българските жители, стига да дават отговор на главните условия – да са здрави хора на възраст от 18 до 65 години.

Акцията ще се организира в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас – бранш Кръводаряване, жълтата постройка зад Първа поликлиника, на 17 април, неделя от 8 до 16 ч. УМБАЛ Бургас благодари на всички кръводарители от името на пациентите, чийто живот ще бъде избавен с помощта на тяхната добрина и човечност.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР