Тази молитва е насочена към разпнатия на кръст Божи син

...
Тази молитва е насочена към разпнатия на кръст Божи син
Коментари Харесай

Тази молитва е много силна и се казва само в петък, вижте я

Тази молитва е ориентирана към разпнатия на кръст Божи наследник – Иисус Христос. Нейната мощ е доста огромна и се споделя всеки петък. Вижте текста й:
„ Господи Иисусе Христе, Сине на живия Бог, Творче на небето и земята, Спасителю на света!
Ето аз недостойният и от всички най-грешен, като преклонявам смирено коленете на сърцето си пред славата на Твоето величество, възпявам и хваля Твоето безгранично страдалчество и Ти придавам признателност, Царю на всички и Боже, задето благоволи да слезеш от Твоя небесен трон и да се въплътиш от Пречистата Дева Мария поради нашето избавление.
Какво да Ти въздам, човеколюбиви Владико, за всичко, което претърпя поради мене неверния – не зная. Защото душата и тялото и всички Твои богатства са от Тебе, всичко мое е Твое, и самият аз съм Твой.
Само на Твоето неизказано състрадание, добросърдечни се надявам.

Възпявам Твоето извънредно дълготърпение, хваля неизповедимия Твой Промисъл, величая Твоята безгранична благосклонност, с които Ти се наклони към мене наказания, с цел да бъда оневинен.
Какво да кажа за Твоето неизказано великодушие, Христе Спасителю? Само в обезсърчение на моето сърце, като се покланям на Твоите пречисти премеждия и, като ги целувам прелюбезно крещя: помилвай мене неверния, помилвай!
О, пречудна и неизмерима дълбочина на милосърдието, Христе Боже, дай ми смирение, отвори ми вратата на Твоята благосклонност и помени ме недостойния в Твоето царство!
Спасителю, Който живееш в недостъпна светлина, вземи от мене тежкия грешен товар и не се погнусявай, Човеколюбче, да се вселиш в моето неприлично сърце, с цел да успокоиш моето плътско умуване.
И така, като не ще пребивавам към този момент аз, Твоето творение, за себе си, само че за Тебе, моя Господ и Бог, по Твоето, о премилостиви Боже, добросърдечие, да се удостоя да видя Тебе, моя Създател и Спасител, увенчан със популярност и чест, за претърпяната от Тебе кръстна гибел, в светлината на Твоята недостъпна популярност, дето, с Твоя безначален Отец и с пресветия, мил, животворящ и единосъщен Твой Дух царуваш преди вековете, в този момент и постоянно, и во веки веков. Амин! “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР