Тази луксозна баржа с две врати за 422 750 долара

...
Тази луксозна баржа с две врати за 422 750 долара
Коментари Харесай

Rolls-Royce Spectre е най-добрият електрически автомобил в света към момента

Тази първокласна баржа с две порти за 422 750 $ се съчетава съвършено с напълно електрическа задвижваща система.

Малко са колите, които се движат с наличието и тежестта на Rolls-Royce Spectre. И в дословен, и в метафоричен смисъл това е голям автомобил за марката.

Това е първият Rolls-Royce, който е напълно електрически, има същото 3200 мм междуосие като BMW 7-Series (не е случайно) и безусловно тежи 2975 кг. Той навлиза в нова територия и го прави с цена, надхвърляща 422 000 $.

Впечатленията са на Stephen Rivers от carscoops.

Това обаче не му попречи да се трансформира в триумф в продажбите, преди клиентите да го видят. Rolls-ът имаше 300 резервации за тази яхта, основана да пори асфалта, преди още да бъде показана. Всеки един от тези клиенти получава автомобил с мощ 577 к.с. (430 kW) и въртящ миг 900 Nm. 

Той ще форсира своето тегло от над три тона от 0 до 96 км/ч единствено за 4,4 секунди. Но е обикновено човек да има големи упования, защото коства повече от междинната цена на нов дом в Америка. 

За да разберем какъв автомобил може да се получи за парите за къща, го тествахме по хълмовете и оживените градски улици на Грийнвил, Южна Каролина. Оказа се, че в действителност автомобил на стойност 400 000 $ е много добър, само че по-впечатляващо е какъв брой изтънчен е първият напълно електрически Rolls-Royce. И той нямаше да бъде толкоз специфичен, в случай че не беше задвижването. 

Малко данни:

Модел 2024 Rolls-Royce Spectre

МИНИМАЛНА ЦЕНА ЗА ПРОДАЖБА: 422 750 USD

Двоен електрически мотор

Мощност 577 (430 kW) / 664 lb-ft (900 Nm)

Предавателна кутия с една скорост

Задвижване на всички колела

Производителност 0-96 км/ч: 4,4 сек.

Пробег 428 км (EPA)

Spectre се предлага с един задвижващ елемент, без значение от това какъв брой пари желаете да похарчите за него. Под елегантните екстериорни панели и алуминиевата рама се намира двойка електрически мотори, по един на всяка ос. Те се зареждат от 102 kWh батерия.

Той може да се зарежда със скорост до 195 kW, при изискване че е обвързван към уместно бързо зарядно устройство. При този вид скорост Spectre може да добави към 100 км пробег за към 9 минути.

Разбира се, има и един значим фактор, който би трябвало да се вземе поради за автомобил като Spectre. Разбира се, той може да има единствено 428 км пробег по оценка на EPA, само че дано бъдем почтени. Колко притежатели на Spectre ще карат този автомобил покрай този пробег в границите на един ден?

Тези, на които в действителност им се постанова да изминат такова разстояние, евентуално ще оставят своя Spectre в гаража и вместо това ще вземат частния си хеликоптер или аероплан. 

Въпросният аероплан може даже да има мотор Rolls Royce, само че Spectre е друг. Той употребява единствено електричество, с цел да генерира господство,
в размер на 577 к.с. То е жизненоважно за сходен автомобил, защото единствено батерията натоварва везните с към 700 кг. 

Това е по-тежко от цялостен аероплан Cessna 150. Въпреки това Spectre се възползва и от спомагателната неотстъпчивост на шасито, с помощта на акумулаторния пакет. Той получава и цялостен набор от технологии за окачването, с цел да обезпечи допустимо най-хубавото пътешестване за автомобил с подобен размер и тегло. 

Това включва дейни ролбари, които се изключват при обикновено шофиране. След като се появи завой на пътя, те се свързват още веднъж и балансират наклоняването на каросерията. Управлението на четирите колела и дейните амортисьори също играят роля за това неравностите, които влизат в контакт с 23-цоловите колела, да не си проправят път в купето. 

Лукс на досег и чувство

Тази екзотична първокласна баржа може да разполага и с 2000 конски сили, само че отново няма да е Rolls Royce без интериорно преживяване, което надвишава всички упования. За тази цел автомобилният производител несъмнено е уцелил десетката. 

Той си е направил труда да тества неща като звука при затваряне на вратите, с цел да откри „ съвършеното равнище на позитивен звук “. Той е взел поради световния диапазон на излагане на слънчева светлина, с цел да обезпечи непрекъснато качество на цветовете в информационно-развлекателната система и вътрешното амбиентно осветяване. 

Всичко това звучи отлично, само че да го изпиташ от първа ръка е малко по-различно. Веднага се усеща, че това е автомобил от вида „ остарели пари “. “Стелките ” да вземем за пример са дебели като персийски килим, че и повече. Седалките не са суперфутуристични, а са в допълнение омекотени. Това важи и за задните седалки, само че към тях ще се върнем по-късно. 

От предните кресла е по-лесно да забележите някои от детайлите, за които рядко се приказва в автомобил от този вид. Вземете да вземем за пример тапицерията от същинско дърво, която се вижда от арматурното табло и кормилото. Обърнете внимание, че тя подхожда освен във връзка с типа и цвета на дървесината, само че и във връзка с текстурата и посоката.

За тази цел дървената обшивка във всеки Spectre идва от едно съответно дърво и по-късно е ситуирана по този начин, че да продължи да се „ тече “ по цялото продължение на автомобила. Хванете едно от копчетата на вентилационните отвори на климатичната апаратура и незабавно ви излиза наяве, че това е метал, а не пластмаса. Действието по отваряне и затваряне на вентилационния отвор е удовлетворяващо аристократа във вас натискане/дърпане с тактилна противоположна връзка от самото начало. 

Всъщност всички детайли за ръководство на климатика са физически. Това се отнася за цялата система, която може да се назова шестзонова. Тя включва обособена зона за всеки пасажер на задната седалка и две разнообразни зони за всеки пасажер на предната седалка. Точно по този начин, пасажерите начело могат да си обезпечат топли крайници и хладно лице или противоположното. 

Всичко това се ръководи посредством физически циферблати, копчета и превключватели. В епохата на климатичните системи, които се ръководят единствено със сензорни екрани, най-сетне разбрахме какъв брой би коствало връщането на физическото ръководство и – 400 000 $.

Заслужава да се означи, че системата за информационно-развлекателни услуги също е плавна, бърза и разумно подредена. По някакъв метод обаче, макар че като цяло е доста добра, тя е може би минимум специфичната част от този автомобил.

При това дано се върнем към пространството на задните седалки, което е снабдено с отопление и вентилация, повече облицовки от същинско дърво и поставки за чаши, които на драго сърце одобряват и такива за шампанско.

Изненадващо е, че задните седалки разполагат и с впечатляващо пространство за главите и краката. Именно на тези задни седалки се намира единствената видимо евтина част. Погледнете нагоре към Starliner-а и ще видите окачалка за облекла, която е от боядисана в хром пластмаса.

Още по-шокиращо е, че багажникът е в действителност гаргантюански. Всъщност той е толкоз огромен, че моят чисто нов Гугъл Pixel 8 – телефон с порядъчен сет от камери, се бореше да го концентрира вярно. Той просто беше толкоз бездънен, че телефонът не можеше да се оправи по едно и също време с общата дълбочина и околните ръбове. 

Впечатления от шофирането

Пилотирането на къща или най-малко на автомобил, който коства колкото нея, в действителност е по-лесно, в сравнение с може да наподобява. Rolls Royce е приключил страхотна работа, като е направил по този начин, че този 5,4-метров колос да се усеща доста по-малък. За да представим този размер в вероятност, Spectre е с цели 7,1 cm по-дълъг от Cadillac Escalade.

Въпреки това той е изненадващо елементарен за напредване в гъст градски трафик. Може би за това оказва помощ отличната видимост, завиването на задните колела или фактът, че множеството хора стопират kолите си и ви зяпат, до момента в който минавате около тях.

Spectre обезпечава позитивна противоположна връзка както посредством кормилото, по този начин и посредством педалите. Спирачната система се усеща линейна и лесна за модулиране, което не постоянно е елементарно да се реализира. Педалът на газта реагира съответно, а окачването е просто възвишено. Не, това никога не е състезателен автомобил, само че не е и предопределен да бъде подобен. Вместо това, той би трябвало да бъде частен аероплан за двама-четирима души на пътя и уцелва тази цел в десетката. 

Той е по-тих от оперна зала в паузите сред дейностите. Той е по-гладък от масло върху незалепващ тиган. Сякаш си в транспарантен банков сейф, който по някакво необичайно стичане на събитията се намира по средата на улица. И по някакъв метод е кадърен да се усеща и стегнат и състезателен. Сейф, който може да се движи с 250 км/ч.

По хълмовете на Южна Каролина Spectre се усещаше радушен и толкоз палав, колкото е допустимо за автомобил с такива размери и тегло. Не, той в никакъв случай няма да бъде състезателен автомобил, само че е доста по-отзивчив от всеки различен Rolls Royce, създаван в миналото. Така че тук имаме един автомобил, който е спокоен, удобен, моден и обективно способен, когато го натискаш по-силно от нормално. 

Заключителни мисли

Може би никой различен автомобил в историята не е употребявал актуалните технологии до огромния връх на автомобилното великолепие по метода, по който го прави Spectre. Разбира се, някои употребяват технологии, с цел да доближат скорости, надвишаващи 400км/ч, а други се концентрират върху основаването на автомобил с умопомрачителна горивна успеваемост или пробег. Тези типове коли ще продължат да се усъвършенстват и ще има нови върхове.

От друга страна, комбинирането на Rolls-Royce с напълно електрическо задвижване е комбиниране, основано от Бога. Не ни разбирайте неправилно. Дали Spectre с бензинов мотор би бил по-малко специфичен? Не, а и би бил съвсем толкоз луксозен, колкото и този автомобил. Но нямаше да бъде идеален, тъй като действителността на електрическото задвижване играе в интерес на мощните страни на Rolls-Royce. Той е спокоен, мощен, първокласен и също по този начин съвременен. Съчетание, основано в автомобилния парадайс.

Иронията е, че компанията, която сякаш губи от електрификацията и автономността най-вече (БМВ) дава основата на Ролс, който като че ли постоянно е трябвало да бъде електрически и чак в този момент технологията настига концепцията за спокоен безусилен разкош.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР