Тази кола е женска! Всички сме чували това гръмко заключение

...
Тази кола е женска! Всички сме чували това гръмко заключение
Коментари Харесай

Защо Nissan Micra вече не е женска кола

" Тази кола е женска! " Всички сме чували това гръмко умозаключение най-малко един път в живота си. Ако преди 10 години то към момента почиваше на някаква логичност, в този момент звучи по-скоро смешно.

Причината е кристално ясна - производителите към този момент не желаят да проектират коли, които да се харесват единствено на една група хора, просто тъй като по този начин си понижават автоматизирано облагите. Разбира се, избрани модификации се основават за да привлекат по-млади клиенти, или пък по-авантюристично настроени такива, само че разделянето по сексуален симптом от дълго време е отживялост.

Казваме всичко това, тъй като дълги години Nissan Micra се свързваше главно с женската публика. Дизайнът му беше ту сладостен, ту леко грозноват, само че характерът на колата бе очебийно насочен към дамите. Малки размери, лек волан, меки педали, смели цветове, нежни линии на купето.

И внезапно - БАМ!, виждаме новата Micra и се чудим какво ли й се е случило. Революция, протест, татуировка на врата на консервативна католическа женитба...

Не, това е просто новото виждане на дизайнерите на Nissan за един повсеместен градски хечбек, който към този момент без позор и непотребни стандарти би попаднал в гаража на всеки себеуважаващ се мъж. Или най-малко по-широко скроен подобен.
 Снимка 455174

СЕРИОЗНА ВЪНШНОСТ

По-сериозният (и даже в известна степен агресивен) външен тип на Micra е в основата на огромната смяна. Фаровете са изтеглени обратно, капакът е подут, в профил се виждат прави и начупени линии, задните калници като че ли са изпъкнали, а в задната част доминират трапецовидните форми.

Купето е с четири порти, само че задните са със скрити в колонките дръжки, което образно кара колата да наподобява като двуврато купе - прочут способ в автомобилната промишленост, който италианците внедриха преди години.
 Снимка 455173

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация: Nissan Micra 1.0 IG-T Работен размер: 999 куб. см. Мощност: 100 к.с. Въртящ миг: 144 Нм Ускорение: 13 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 178 км/ч Среден разход: 5.9 л/100 км Трансмисия: безстепенна автоматизирана Базова цена: 25 500 лева
Встрани от по-мъжкарския си външен тип, Nissan Micra продължава да е все по този начин удобен и комфортен градски автомобил. Японският хечбек е все по този начин маневрен, все по този начин пестелив и все по този начин елементарен за паркиране. Ще ни се окачването да беше малко по-тихо, някои от материалите в интериора да бяха с по-високо качество и да имаше подлакътник сред предните седалки, само че подобен ни бил шанса с тестовия автомобил - в по-високите равнища на съоръжение двата последни минуса липсват.

Всички версии обаче имат забавен кожен панел на таблото, който дава онази нотка прохлада, присъща на Micra. Може да си го поръчаме в друг, контрастиращ цвят, който се съчетава с тапицерията на седалките и барчето към скоростния лост. Ако пък сме от по-консервативните, може да заложим на класическо черно. В него е вграден и екранът на мултимедийната система, която, прочее, има подсъзнателен и елементарен за прилагане интерфейс - превъзходен придатък към всяко всекидневие. Защото, дано признаем, няма по-дразнещо нещо от система, с която се бориш 10 минути, с цел да въведеш стремежи адрес или да си пуснеш обичаната ария през блутуута на телефона.
 Снимка 455175

ДВИГАТЕЛЯТ, ДВИГАТЕЛЯТ
Може да: я скъсаш от каране Не може да: не я сравниш с предходните Липсват й: повече мотори
Избор на мотори на процедура няма - Micra идва с 1.0-литров, трицилиндров турбо мотор с мощ 100 конски сили. Може и да не звучи доста, само че при едно добре проектирано купе с тегло малко над един звук, мощността е изцяло задоволителна за всички провокации на градското всекидневие и непретенциозните пътувания отвън града.

Като множеството мотори с три цилиндъра, този тук също има проблем с вибрациите, за което обаче не можем да му се сърдим, изключително имайки поради приятния разход от шест литра на 100 километра в разбъркан цикъл.
 Снимка 455176

Хубавото е, че може да избираме от две скоростни кутии. Лошото е, че механичната е единствено с пет скорости, само че все пак я избираме пред CVT безстепенната автоматизирана кутия.

Признаваме, че с нея животът е надалеч по-мързелив и комфортен, само че въпреки всичко бихме желали да избираме по кое време да превключваме скоростите сами, изключително когато става въпрос за малолитражен мотор, при който всеки оборот е от голяма важност.
 Снимка 455177

В последна сметка, новият Nissan Micrа е отлично решение за града, където всеки сантиметър е от голяма важност, външният тип споделя всичко, икономичността е наложителна, а конските сили са нищо повече от средство, помагащо ти да се добереш до идващия светофар пръв. И наличната цена, несъмнено...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР