Тази коалиция е много сложна и тежка. Идеята е да

...
Тази коалиция е много сложна и тежка. Идеята е да
Коментари Харесай

Политолог: Зад иновативните идеи за коалиция стои една прашлясала структура на изпълнителната власт

Тази коалиция е доста комплицирана и тежка. Идеята е да се обезпечи парламентарно болшинство, което да поддържа държавното управление. Тези 4 партии не са със съвместима идеология. Търсят се места за избрани персони и диалогът за политиките отива на назад във времето. Това съобщи Юрий Асланов в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия.

Той посочи, че ще има двустранни съглашения, а не общо съдружно съглашение, като дефинира това като „ нелепост “.

„ Нищо ново не виждаме Всяка партия си дава отговор за ресора беше принцип от тройната коалиция “, съобщи Стойчо Стойчев. Той напомни, че дребните партии в обединението сред Република България и ГЕРБ са били показани непропорционално. Настоящата коалиция съгласно него е синтез сред тройната коалиция и обединението сред Република България, ГЕРБ, Атака и патриотичните партии през 2014 година.

По думите на Асланов всяка една от партиите в актуалната проектокоалиция е евентуална „ бомба със закъснител “.

„ Нашият опит с такива обединения е, че те бързо се разделят с публичната поддръжка. Едно от най-популярните избрания за нелепостта е да правиш едно и също и да очакваш друг резултат. Не чакам нещо парцелирано на квотен принцип да получи необятно публично доверие “, съобщи той.

Според Стойчев зад новаторските хрумвания стои „ прашлясала “ конструкция на изпълнителната власт: „ Те показват всяко министерство като собствен свят. Струва ми се наивно да се подхожда по този метод, тъй като качественото ръководство изисква обща работа сред министерствата, а не всяко да си бъде обособена губерния “.

„ Търсят се постове за водачи, с цел да си запазят местата. Това не е поръчител за промени. По-достойно беше водачите да се оттеглен обратно “, съобщи Асланов. Според него ролята на президента в актуалната обстановка ще нараства.

По думите му младежите гледат на политиката на премеждие и място, където би трябвало да се потвърдят: „ Аз съм оптимист за навлизането на тази нова генерация в политиката “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР