Тази идея не е от днес. Тя се роди още

...
Тази идея не е от днес. Тя се роди още
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Нямам търпение да изляза пред българската публика

" Тази концепция не е от през днешния ден. Тя се роди още след бенефиса в Глазгоу. Исках всички тези звезди, които участваха там, да усетят, почувстват и българската поддръжка за всички борещи се с тази подла болест ", съобщи Стилиян Петров - рекордьорът по участия с националната фланелка.

" Винаги съм казвал, че поддръжката на милионите почитатели по-света даде на мен и моето семейство положителна сила да се борим за нещо толкоз скъпо... живота!

Заради това желаех да благодаря и на всички хора в България - за тази поддръжка, на хората, които ми помогнаха доста през годините. Както на терена, по този начин и отвън него. Искам всички ние да дарим вяра на хората, които са в същата обстановка ", показа още някогашният капитан.

" Това е концепцията за този благотворителен мач - да даде вяра, вяра за живот. Да помогнем да се избави живот, е най-голямата премия. Надявам се, че ще намерим поддръжка в българското общество. Българинът е съчувствен човек. Това се вижда всеки ден. Онези дни гледах репортаж по малкия екран за едно момиче от Хисаря, на което са събрали парите за интервенция в границите на часове. Доброто и съпричастността са в ДНК-то на хората в България.

Заради това чакам с голямо неспокойствие да изляза още веднъж пред българската аудитория в “Мача на вярата ”. Особено за такава благородна и близка до сърцето ми идея ", добави той.

" Колко коства да пристигна Рой Кийн в България? Един самолетен билет и наложително да е в стартовата единайсеторка, нищо повече. На всяко едно събитие което провеждам, всички звезди идват поради самата идея и това, което съм постигнал първо като човек и по-късно като състезател. Всички тези звезди си дават времето безплатно, с цел да създадат едно шоу и незабравима вечер за всички, подкрепили тази благородна и значима за доста хора идея! Те знаят, че желаеме да създадем нещо хубаво за положителното на хората. Не би трябвало да се не помни, че огромните звезди имат огромни сърца. Не може да си огромен на терена, а в живота да си нещо друго. Нямах проблеми с нито един от тях. Някои връщаха потвърждението в границите на броени минути.

Няма по какъв начин парите да не отидат не по предопределение. Това няма по какъв начин да се получи, най-малко при мен и хората, поели тази отговорност. С моя екип в този момент изследваме обстановката в доста лечебни заведения, които се занимават с лекуването на онкологични болести. В нашата фондация непрекъснато имаме връзка и с хора, които страдат от тази тежка болест. Ще се постараем да помогнем и на някои от тях. Прозрачността, истината и добротата постоянно са били на напред във времето във всички мои дейности. Цялата общност ще имат достъп до процеса и развиването на идеите ни посредством медиите. Ще го предоставим на всички ", сподели Стенли.

" Помогнах на българи! Благотворителността не е нещо, с което да се хвалиш. Правиш го от сърце и най-много от личен персонален опит.

Правим разнообразни мероприятия. Основното е шампионатът по голф, който е годишен. Може би би трябвало да разкрия, че една от огромните награди е да се играе голф в България и всички са очаровани от хубостта на игрището. Много съм признателен на брачната половинка си Паулина, която е главният мотор на фондацията.

Бившите ми съотборници и треньори в националния тим на поканата за “Мача на вярата ” се съгласиха в границите на секунди. Христо Стоичков даже не ми и даде да се доизкажа. Щом споделих за мача и датата, отговорът му беше: Там съм, повече не желая и да ми казваш. Викам му, Ице, билетите... и не ме остави да се доизкажа. Там съм не желая повече информация!

Много съм им признателен за реакцията. Има такива, които не са слагали футболни обувки от години, само че незабавно се съгласиха да оказват помощ, за което съм им безпределно признателен. Те доста добре знаят през какво прекосих и поради това са безрезервни в поддръжката ", разкри някогашният национал.

" Личната ми подготовка върви доста мъчно. Паулина ме постави на детокс, започнах силови тренировки, тъга огромна. На 6 септември ще съм в съвършена форма (смее се).

На българските почитатели бих споделил: " Елате да се забавлявате. Да видите своите любимци от близко. Тази подла болест не сортира - няма млади или остарели, съумели и неуспели! Трябва да помогнем и да дадем вяра на хора в потребност. Няма да можем на всички, само че всеки един живот е значим и скъп. Знам, че България е на едно от първите места в Европа по тези болести. Това би трябвало да се промени. Правим дребна стъпка напред. Скромна, само че от сърце. Датата я избрахме особено - Деня на Съединението, тъй като единствено обединени можем да реализираме победа! ", съобщи още Стенли пред " 24 часа ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР