Тази група е създадена през 2009 година и е съставена

...
Тази група е създадена през 2009 година и е съставена
Коментари Харесай

Разследващ журналист: Руски шпиони често посещават България

Тази група е основана през 2009 година и е формирана от най-вече 35 души. Пътуват главно в страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Това изясни проверяващият публицист Христо Грозев в изявление за bTV по отношение на следствието на отравянето на Емилиян Гебрев
" Ние идентифицирахме една група в съветското ГРУ, която се занимава с дестабилизиращи действия, които явно включват и убийства. За първи път се сблъскахме с тази група през 2016 година Тогава в Черногорието имаше нещо като опит за държавен прелом. Тогава за първи път идентифицирахме част от тази група – стана ясно, че това са към 30 души, които пътуват с подправени паспорти. Оказа се, че тези хора са участвали в Англия, когато е бил токсичен Скрипал, и в България ", изясни още той.
По думите му " това са лица, които живеят два паралелни живота. Групата, която открихме, е основана 2009 година Едва 2014 година тези хора се осмеляват да пътуват и в Западна Европа. Тяхната конструкция е много сбита. Имат един началник, който е военачалник. "
Според Грозев през " 2014 – 2015 година България е била постоянно посещавана от съветски шпиони. След това имаме мъртвило. Ние не знаем за какво Русия е пратила сътрудници тук. Разследващите в България трябва да отговорят на този въпрос. Осем шпиони от тази група са ни посетили до началото на 2015. " Част от тях участват в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев и при отравянето на Скрипал.
Грозев изясни още, че отровното вещество се поставяло най-често по дръжките на колите. Той подозира връзка сред нея и лаборатория на министерство на защитата на Русия, само че не може да се твърди, че там се основават отровите.
По думите му надали " Дунарит " е повода за отравянето на Емилиян Гебрев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР