Тази година за БСП освен европейски избори, ще има и

...
Тази година за БСП освен европейски избори, ще има и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП ще избере новия си председател през октомври

„ Тази година за Българска социалистическа партия с изключение на европейски избори, ще има и цялостен цикъл от четири избори в партията. “

Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след Националния съвет на Българска социалистическа партия по време, на който беше разисквана подготовката за присъединяване в идните избори за членове на Европейския парламент .

„ Ще се избират съществени управления от организации до съществени общински ръководители, регионални, делегати на конгреса, ръководител на партията и конгрес. Ние имаме и вътрешно партийна акция и европейска “, сподели още тя.

Пълният цикъл от четири избори в партията ще стартира от юли. Те ще продължат до септември. През октомври ще бъде изработен директен избор на ръководител на партията . Нинова посочи, че през ноември ще има конгрес , на който новият ръководител би трябвало да стъпи в четиригодишен мандат .

Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че от февруари стартират събранията на главните партийни организации за номинации за евродепутати . През март ще има конференции, на които да бъдат прегледани номинациите, да бъдат утвърдени и изпратени до Националния съвет, който ще се организира през април. Тогава ще станат ясни и имената на евродепутатите.

Днес е утвърдена работна група, която да стартира работа по изработването на платформа за европейски избори . Нинова разяснява и ръководещите:

„ В момента ни ръководи едно от най-антиевропейските държавни управления, които са ни управлявали досега. Политиката им за приемането на България в Шенген е цялостен неуспех. Днес научаваме от Николай Денков, че и еврозоната може да не се види от 1 януари 2025 година, а от юли 2025 година или може би някъде по-нататък. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР