Тази година Владимир Путин върна ужасите на войната в Европа,

...
Тази година Владимир Путин върна ужасите на войната в Европа,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Путин върна ужасите на войната в Европа

„ Тази година Владимир Путин върна ужасите на войната в Европа, както и поуката, че мирът не може да бъде считан за даденост. “

Това се споделя в особено изказване на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. То е във връзка 23 август - Европейския ден за респект към жертвите на всички тоталитарни и властнически режими.

Този ден се отбелязва от 2009 година насам. Поводът е 23 август 1939 година, когато е подписан тайният пакт „ Молотов-Рибентроп “, по силата на който Съюз на съветските социалистически републики и нацистка Германия си поделят сферите на въздействие в Европа. В резултат двете тоталитарни страни унищожават Полша и носят виновност за експлоадирането на Втората международна война.

„ Болезненият спомен за предишното откри отражение в противозаконната и неоправдана война на Русия в Украйна. Вдъхновени сме от смелостта на тези, които тогава се изправиха против несправедливостите, и показваме нашата респект и поддръжка за доста мъже и дами, които са принудени още веднъж да го вършат през днешния ден. Украинците дават своя живот за отбрана на полезностите, върху които е учреден нашият съюз “, декларира Фон дер Лайен.

По думите й през днешния ден повече от всеки път Европейски Съюз е единен против следената от съветската страна агитация, която изкривява историята, популяризира теории на конспирацията и санкционира тези, които й се опълчват.

„ Ще продължим с решимостта ни да работим против дезинформацията. Ще подсигуряваме, че тези, които се изправиха против тоталитаризма, няма да бъдат забравени “, твърди председателката на Комисията.

Европейски Съюз ще продължи да бъде на страната на Украйна, колкото е належащо, и няма да спре, до момента в който не надделее.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР