Тази година Великден е сравнително рано – на 8 април,

...
Тази година Великден е сравнително рано – на 8 април,
Коментари Харесай

Специалист: Когато Великден е по-рано страдат морските курорти, но печелят зимните

Тази година Великден е относително рано – на 8 април, което допуска по-хладно време. Когато Великден е по-рано страдат морските курорти, само че печелят зимните, разяснява пред bTV Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

По традиция към 280 хиляди българи честват Великден по хотели в България, а близо 50 хиляди почиват в чужбина.   Почивката в курортите у нас излиза приблизително 295 лева, а в чужбина – към 485 лева Тази година ще има растеж в цените – към 7,5%, предвижда Драганов.

По думите му повода е в догонването на качество посредством превъзмогване на казуса с личния състав.  В България се чака най-вече хора да посетят спа курортите във Велинград, Хисаря и Сандански, както и планинските курорти – Банско, Боровец и Пампорово. По морските курорти у нас се чакат много румънски туристи.   Българи пък ще прекарат Великденските празници в Румъния – към 4000. Най-много по традиция ще честват в Гърция – към 26 хиляди Очаква се 5000 души да отидат в Сърби, а близо 2500 – в Македония.  

Всяка година има недоволства и сигнали за проблеми измежду почиващите в България и в други страни българи. Най-много са проблемите с пътуването и загубен багаж, само че има и недоволства от неприятни условия в хотелите, сподели Игнат Арсенов от Европейския потребителски център.   Последните сигнали в центъра са от българи, почивали в Италия, за доста неприятни условия в хотелските им стаи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР