Тази година в спецоперацията ще участват руски стратегически самолети. Това

...
Тази година в спецоперацията ще участват руски стратегически самолети. Това
Коментари Харесай

В битката за Днепър влизат руски бомбардировачи Ту-95 и Ту-160

Тази година в спецоперацията ще вземат участие съветски стратегически самолети. Това заяви командирът на Далечната авиация генерал-лейтенант Сергей Кобилаш.

Според него „ ще продължи работата по възстановяване на практическите умения за работа с автоматизирани системи за ръководство и осведомителна поддръжка на високоточни оръжия. Тези задания през 2023 година ще бъдат решени при присъединяване на далечната авиация в специфичната военна интервенция. Каква е главната характерност на тяхното осъществяване през идната година.

Според обществена информация, съветската авиация за далечни дистанции на съветските въздушно-космически сили включва повече от тридесет турбовитлови бомбардировача Ту-95МС, шестнадесет Ту-160, Ту-22М3 (далечен свръхзвуков бомбардировач, 14 единици), Ту-22МР (далекобоен разследващ самолет) и Ил-78 (танкери).

Очевидно съветските въздушно-космически сили дефинитивно ще унищожат военната логистика на въоръжените сили на Украйна, на първо място мостовете през Днепър. Ако на някого наподобява, че те са лесна цел за високоточни оръжия, то съгласно задграничния специалист Алфред Прайс в американската история на унищожаването на такива обекти е имало доста повече неуспехи, в сравнение с триумфи.

Така по време на Войната в Персийския залив през 1991 година нощните бомбардировачи F-111F на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, с тяхната високопрецизна офанзива и мощни бомби, поеха главната тежест на ударите по основни иракски мостове.

Генерал-майор от военновъздушните сили на Съединени американски щати Джон А. Кордър, тогава шеф на въздушните интервенции, Централното командване на военновъздушните сили на Съединени американски щати, в следвоенно изявление, оповестено в Gulf Aviation на Джеймс П. Койн, сподели, че двата пътни моста в Басра, ситуирани един до различен през река Тигър, са били унищожени по време на две седмици непрекъснати офанзиви и в изискванията на цялостно въздушно владичество.

Лейтенантът от военновъздушните сили на Съединени американски щати Дейв Джачети, особено подготвен да нападна мостове, един път признава:

„ Мислех, че мостовете ще бъдат относително лесни за заличаване с PGM [прецизно направлявани боеприпаси], до момента в който не ги пробвах. Атакувахме моста над Тигър, който получи няколко удара и по-късно установихме, че мостът към момента стои ".

Отново бомбардирането на надлезите през Тигър беше осъществено в изискванията на потисната иракска противовъздушна защита, само че все пак тези структури се оказаха извънредно издръжливи. Пилоните устояха на директно попадение от мощни 500-фунтови (227 кг) бомби, а секторите получиха дупки и елементарно бяха възобновени.

Разбира се, доста се е трансформирало през това време, само че, както отбелязва Алфред Прайс, GPS насочването на бомби и въздушни ракети се разграничава от целевото означение на боеприпасите M30 / M31 на Hymars РСЗО. Отклонение от задачата от 8-10 метра е норма на разстояние от 70 км, само че към този момент 15-20 метра на разстояние от 300 км, до момента в който за офанзиви на моста би трябвало да ударите окото на бика.

Според армейските чатове на въоръжените сили на Украйна укровермахтът най-успешно е употребявал артилеристи с радиомаяци за офанзивите на Антоновския мост в Херсон.

С тяхна помощ е било поправено идващото по-точно изстрелване, до момента в който сателитната навигация се характеризира с леко отклоняване. В мрежата циркулират голям брой видеоклипове, които демонстрират по какъв начин Hymars ракета се удря във водата тъкмо до секторите на надлеза.

В идеалния случай, несъмнено, най-добре е да се извърши ориентиране на задачата с лазерен лъч, само че на процедура е мъчно да се извърши такава диверсионна интервенция зад вражеските линии. Оптичните устройства, налични за „ бранителите на независимостта “, ще им разрешат бързо да открият коректировчика.

Интересното е, че Алфред Прайс, анализирайки американската история на унищожаването на противников мостове, стига до извода, че във всеки спор водачите би трябвало да се учат от нулата, спомняйки си уроците от минали борби.

Изглежда не на вятъра генерал-лейтенант Сергей Кобилаш обърна внимание на „ осведомителното обезпечаване на високоточните оръжия “ при решаването на дилемите на СВО. Въоръжените сили без подозрение ще употребяват най-хубавата американска електронна война, с цел да попречват отдалеченото целеуказване.

По този метод ще отнеме време, с цел да се пресечен транспортните потоци от снаряди, ракети, мини и оръжия към укровермахта.

Янките в Украйна работят безочливо и безсрамно, само че все пак доста муниции, в частност за „ Хаймарс “, въоръжените сили на Украйна получават посредством секрети доставки, в това число сякаш филантропични. Например, контейнери M30/M31 доближават до частите на бандеровците посредством логистиката на Samaritan`s Purse, чийто координационен център се намира в Лвов.

Маршрутът е от Съединени американски щати до полския Жешов. След това, без закъснение, в Галиция, незабавно до " предния край " през Киев и някогашния Днепропетровск.

Укроекспертите считат работата, както се споделя, от колелата за най-оптималната, защото опитите за основаване на хранилища за ракетите " Хаймарс " постоянно завършваха с крах за въоръжените сили на Украйна.

Разрушаването на всички мостове през Днепър, в това число автомобилните, несъмнено ще усложни доставката на високоточни M30/M31 на въоръжените сили на Украйна, което, несъмнено, ще се отрази зле на боеспособността на укровермахта доста съществено. Вярно е, че тази задача надалеч не е елементарна, тъй като в случай че " се изтърван единствено една или две педи ", потокът от муниции към " бранителите на независимостта " надали ще намалее доста.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР