Тази година трябва да приключим с ремонтите на пътищата към

...
Тази година трябва да приключим с ремонтите на пътищата към
Коментари Харесай

До 15 юни ще приключат ремонтите на пътищата към морето


Тази година би трябвало да приключим с ремонтите на пътищата към морето до 15 юни, когато е началото на дейния сезон. Това сподели във Варна министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Той добави, че през другата седмица стартира построяването на сектора на автомагистрала " Хемус " сред Ябланица и Тетевен. До два месеца по-късно ще стартира работа и по градежа ѝ на запад от Белокопитово.

Тази година ще се стартира с построяването на малко над 25 километра от автомагистралата, сподели Нанков. И посочи, че текат процедури и се приготвя градежът на още 50 километра, който може да стартира до края на тази или началото на идната година.

За въвеждането на толсистемата министърът уточни, че към този момент е почнало построяването на двата центъра, от които ще се ръководи трафикът. Предстои доставката на друга техника, в това число 100 кантара, които ще мерят тежкотоварните коли. По думите на Нанков технологията ще бъде новаторска, камионите няма да стопират, а ще бъдат претегляни в придвижване.

Министърът добави, че се създава и софтуерът, който ще бъде възложен на бъдещия орган, който ще ръководи толсистемата. Според него до 10-15 дни би трябвало да бъде взето решение дали това ще е държавна компания, държавно дружество, комерсиално сдружение или ще е част от пътната организация.

Нанков уточни също, че до края на годината би трябвало да бъдат назначени сред 500 и 550 експерти, които ще обслужват толсистемата. По думите му тя би трябвало да проработи най-късно март-април 2019 година, като още през първата година приходите се чака да доближат към 1 милиард лв..

Министърът посочи, че сега се работи и по цените, по които ще заплащат тежките коли. Според него таксите за част от републиканската мрежа ще бъдат по-високи, като за в този момент ще има тарифиране единствено на тези пътища, които са в положително положение.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР