Тази година ще се навършат точно 35 години от един

...
Тази година ще се навършат точно 35 години от един
Коментари Харесай

Куче, паднало от 13-ия етаж, предизвиква смъртта на трима различни човека

Тази година ще се навършат тъкмо 35 години от един небивало чудноват случай, който и до през днешния ден продължава да се разисква в цяла Аржентина.

Денят, за който след това ще приказва съвсем всеки аржентинец, се случва на 21 октомври 1988 година Всичко стартира със гибелта на куче от породата пудел на име Качи, което по незнайни обстоятелва пада от 13-ия етаж на жилищен блок в центъра на столицата Буенос Айрес.

Домашният любим на семейство Монтоя е играл със стопаните си на балкона, когато ненадейно се шмугнал през една междина в парапета и полетял надолу.

Тогава стартира веригата от злощастни условия.

Пуделът е паднал на главата на 75-годишна стара жена на име Марта Еспина, която по същото време се прибирала от пазар. В резултат от удара тя умира на място, дружно с кученцето.



След това настъпила и гибелта на 46-годишния Едит Сола, който станал очевидец на случая, защото стоял по средата на улицата, когато бил блъснат от рейс на градския превоз.

През това време различен мъж, чиято идентичност остава незнайна, е видял всичко станало дотук, и получил инфаркт. За жал, той умрял в колата за спешна помощ на път за болничното заведение.

На идващия ден всички печатни издания в Буенос Айрес и в цяла Аржентина поместват трагичната история на първите си страници, като новината влиза даже в интернационалните репортажи по това време, включително в Европа и Съединени американски щати.

Всички сме извънредно тъжни, не разбираме по какъв начин стана всичко това. Представете си какво им е на семейство Монтоя, разяснява комшия за вестник " Кларин " след неприятната преживелица от далечната 1988 година



На фотографията вляво със стрелка е маркиран полетът надолу на пудела, който за злощастие пада върху главата на преминаващата по това време жена. Отдясно е фотография на постройката в днешно време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР