Тази година ще мине под знака на борбата за статукво

...
Тази година ще мине под знака на борбата за статукво
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Годината ще мине под знака на борбата със статуквото

Тази година ще мине под знака на битката за статукво и смяна, борбата на изборите ще е за протестния избор. Това сподели Калоян Паргов – ръководител на Градската организация на Българска социалистическа партия в София и на групата на социалистите в СОС в предаването „ Европа заран “ по телевизия „ Европа “. На въпрос чака се лидерски конфликт в 25 МИР в София сред Корнелия Нинова и Бойко Борисов, Паргов съобщи, че това зависи от партиите. По думите му Българска социалистическа партия не е излизала от кондиция.

„ В Градската организация на партията кондицията е на равнище. Във вторник може би ще е ясно кои ще са водачите на листи “, съобщи той. „ На първо място слагам София, Градската организация и дилемите ѝ. В една акция мога да играя всевъзможни функции “, разясни Паргов и добави, че негова цел в никакъв случай не е била да бъде депутат, като посочи, че е отказвал два пъти, както да бъде и евродепутат.

Относно това дали Българска социалистическа партия ще победи на изборите в София, Парков разяснява: „ София има три МИР-а, има своите специфики. Когато партията е в кондиция, е печелила избори. Давам образеца с 2016 година София дава принос в общия резултат на Българска социалистическа партия “.

По думите му на фона неразбираемата на изборната интензивност са спекулации мненията какъв брой гласа са нужни, с цел да си първа политическа мощ. „ Поставената конгресна цел е продобиване на парламентарните избори. Следим социолозите, без значение кой ги е поръчал “, разясни той. „ Разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е в статистическата неточност, никой да може да планува по какъв начин ще приключи това съревнование “, добави Калоян Паргов. Той изясни, че структурите в София работят, само че това няма да е задоволително, тъй като, когато тръгваш на борба, би трябвало да събереш цялата войска.

„ Няма организация, която да е сполучлива при съществуване на вътрешни разлики и несъгласия “, разясни той.

„ Критична е масата на хората, които желаят смяна. Те надали припознават някого сега. Битката ще е за протестния избор. Ще го вземат решение в последния миг. Българска социалистическа партия е единствената на това поле. Има две страни в тези избори – статукво и смяна. Сегашните ръководещи са от страната на статуквото. Другите са от страната на смяната, там Българска социалистическа партия е единствената и безапелационно най-голямата, която стои най-стабилно. Като желание гласоподавателите преценят за кого ще им отиде гласът, да не е напразно “, сподели още той.

„ Римляните не са знаели какво е загуба, тъй като не са я имали в речника. Да мислим за смяната в България. Тази година ще мине под знака на борбата сред статукво и смяна. Промяната чука на вратата. Трябва да осмислим, че повече по този начин не можем да управляваме. Рано е да се каже с кого би управлявала Българска социалистическа партия, не се знае кой ще влезе “, добави Паргов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР