Тази година ще бъде трудна за по-голямата част от световната

...
Тази година ще бъде трудна за по-голямата част от световната
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Тази година ще бъде трудна за по-голямата част от световната икономика

Тази година ще бъде сложна за по-голямата част от международната стопанска система, половината страни от Европейски Съюз ще изпаднат в криза поради спора в Украйна. Това сподели ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в изявление за Си би ес (CBS). Тя беше помолена да разяснява един от последните отчети на МВФ, който предсказва " година на разтърсвания ", а от фонда считат, че " най-лошото занапред следва ".

Тази година ще бъде сложна за по-голямата част от международната стопанска система, половината страни от Европейски Съюз ще изпаднат в криза поради спора в Украйна. Това сподели ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в изявление за Си би ес (CBS), излъчено в неделя. Тя беше помолена да разяснява един от последните отчети на МВФ, който предсказва " година на разтърсвания ", а от фонда считат, че " най-лошото занапред следва ".

„ Това е, което ще забележим през 2023 година. Това ще бъде сложна година за огромна част от международната стопанска система, по-трудна от тази, която оставяме зад тила си. Защо? Защото темповете на напредък на трите най-големи стопански системи – Съединени американски щати, Европейски Съюз и Китай – се забавят по едно и също време “, сподели Георгиева в изявление, записано през декември предходната година. Страните от Европейския съюз, продължи тя, " доста съществено пострадаха " от войната на Руската федерация в Украйна. „ Половината Европейски съюз ще бъде в криза “, акцентира в тази връзка Георгиева.

На въпрос дали европейските държавни управления биха се сринали следователно, тя сподели: " Правителствата действат съвършено в необикновено сложни условия. Не, няма да се срутен. " „ И още нещо удивително е, че светът в действителност се оказа по-устойчив, в сравнение с си мислехме преди година. Ние следим реакцията на енергийните разтърсвания в Европа и Европа се движи уверено към самостоятелност от Русия. Да, ще има да е тежка зимата, може би идната ще е още по-тежка, само че освобождението от зависимостта от Русия идва. Ще бъде реализирано “, сподели Георгиева. Тя удостовери, че фондът пресмята, че " една трета от международната стопанска система ще бъде в криза " през 2023 година
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР