Тази година се навършват 40 от началото на политиката за

...
Тази година се навършват 40 от началото на политиката за
Коментари Харесай

Новият кръг реформи и отваряне на Китай дават нови шансове за световното развитие

Тази година се навършват 40 от началото на политиката за промени и отварянето на Китай към света. Това е мотив на Запад да се задават въпроси „ Какво е бъдещето на Китай? ", „ Партньор или противник е Китай? ", „ Шансове или провокации дава развиването на Китай? ". На този декор на 16 декември в Пекин бе намерено третата интернационална конференция „ Да прочетем Китай ", съобщи bulgarian.cri.cn.

Като платформа за възстановяване разбирането на останалите страни за Китай и за поощряване на съдействието, конференцията до момента е имала две издания – през 2013 и 2015 година В актуалното издание участваха над 600 души, в това число 40 известни политици, представители на бизнеса и учени.

Председателят на КНР Си Дзинпин изпрати приветствен адрес до конференцията, в което акцентира, че Китай ще продължи да задълбочава промяната и отварянето към света, следвайки новите хрумвания за развиване, предоставяйки повече шансове за интернационалното съдействие. Тази теза на Си Дзинпин е добър отговор на въпросите на западните общества.

Коментирайки бъдещето на Китай, участници в конференцията показаха, че упованията им са до 2035 година да се осъществя задачата за създаване в съществени линии на съвременна социалистическа страна. До средата на този век Китай ще се трансформира в съвременна мощна демократична социалистическа страна.

Директорът на Института за нововъведения и тактика за развиване Джън Бидзиен сподели, че това не значи превръщането на Китай в международен хегемон, а задачата е развиване. Китай, дружно с народите от разнообразни страни по света, ще изградят общественост на споделена орис, акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР