Тази година се навършват 128 години от създаването на една

...
Тази година се навършват 128 години от създаването на една
Коментари Харесай

Пред фалит е една от най-старите френски модни компании

Тази година се навършват 128 години от основаването на една от най-старите фешън къщи - Lavin.През вековната си история, компанията е основала стотици фешън шедьоври, направила е едни от най-красивите ревюта, а името постоянно е се е асоциирало с думите жанр и класа. Но за голямо страдание сега компанията се намира в извънредно несигурно положение, с риск напълно скоро тя да остане само и единствено в историята на модата. От напускането на Албер Елбаз за френската фешън къща, учредена от Жан Ланвен през 1889 година, стартира един от най-трудните интервали. Израелският дизайнер бе основен дизайнер на марката в продължение на 14 години. Мястото му наследява Бухра Джарар, която се пробва посредством трезво елегантни линии и сбирки да задържи компанията в челните места, написа Elle.

Въпреки опитите, които надарената дизайнерка прави, икономическото положение на сдружението стартира да става все по-зле, а резултатите са все по-ниски. През 2013 година икономическите доклади демонстрират продажби за 186 милиона евро, само че през 2014 година, те са едвам 168 милиона. През март 2016 година, стилната компания остава още веднъж без основен дизайнер, а наследничката на Албер Елбаз напуща с величествен скандал.

Добрата вест е, че след повече от година, френският бранд има още веднъж фешън шеф в лицето на Оливие Лапидюс. Синът на именития парижки стилист Тед Лапидюс, Оливие има тежката задача да съживи компанията.



" Той е доста по-напред от времето си, Оливие Лапидюс постоянно се интересува от новите технологии. Той е дизайнер, който резонира със стремежите на днешното общество и ще отговори на провокациите на Lanvin в XXI век ", споделя г-Шоу ЛанУанг, основен изпълнителен шеф на Lanvin.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР