Тази година през март се очаква средната месечна температура да

...
Тази година през март се очаква средната месечна температура да
Коментари Харесай

Март идва с температури от минус 10 до цели 25°C

Тази година през март се чака междинната месечна температура да бъде към нормата, която в Северна България и високите полета е сред 5° и 7°, по Черноморието и в Южна България - сред 6° и 9°, а в планините - сред минус 8° и минус 2°.

Най-ниските температури през март ще бъдат сред минус 10° и минус 5°, а най-високите - сред 20° и 25°, сочи месечната прогноза, направена от ас. доктор Красимир Стоев, синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която в равнините е сред 40 и 60 л/кв.м, в планините - сред 50 и 90 л/кв.м.

През първото десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от нормалните. Месецът ще стартира със студено и най-вече облачно време. На места - основно в Северна и Източна България, ще превалява слаб сняг. През идващите два, три дни облачността ще е променлива и на обособени места в планинските региони ще превали слаб сняг. От 7-и до края на интервала още веднъж на повече места в страната ще има превалявания, най-вече от сняг, по Черноморието и в южните региони - от дъжд.

През второто десетдневие температурите релативно ще се покачат, само че ще останат по-ниски от нормалните. Динамиката на атмосферните процеси ще се задържи нараснала. Вероятност за превалявания в равнините от дъжд, в планинските региони от сняг има към 11-и,16-и и в края на интервала.

През третото десетдневие температурите ще продължат да се покачват и към този момент ще са близки до нормалните. Вероятност за прекосяване на атмосферни разстройства има към 22-и, в средата и края на интервала.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР