Тази година през август се навършват 1 300 години от

...
Тази година през август се навършват 1 300 години от
Коментари Харесай

Национален комитет за честване на 1300г. от победата на кан Тервел над арабите

Тази година през август се навършват 1 300 години от епохалната победа на кан Тервел над арабите при Константинопол. По този мотив през днешния ден вицепремиерът Красимир Каракачанов разгласи учредяването на народен комитет за честване на бележитата годишнина. Какви са задачите и дилемите на комитета, който е под председателството на Каракачанов, вижте в идващия репортаж.

От инициативния комитет желаят да се знае, че би трябвало да се направи още, с цел да не не помнят днешните българи и европейци, че без разгрома от страна на кан Тервел на арабската войска през 718 година, християнска Европа нямаше да я има такава, каквато е.
Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на защитата: Български политици не престават да повтарят, че ние ще ставаме европейци. Не, ние сме европейци и с помощта на България Европа съществува, с помощта на българския държател кан Тервел, който в борбата при Константинопол безусловно унищожава, не побеждава, а унищожава арабските нашественици, които, както е известно, през два коридора, биха ги нарекли в този момент европейските бюрократи, транспортни коридори, превземат Европа.
Затова от Националния комитет за честване на годишнината от великата борба възнамеряват построяването на монумент на кан Тервел в София, слагане на въпроса за канонизиране на кан Тервел (Тривелий) от Светия синод, както и образуване на галерия в Европейския парламент в Брюксел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР