Тази година посетителите ще могат да се потопят в три

...
Тази година посетителите ще могат да се потопят в три
Коментари Харесай

SOFIA LIGHTS за втора поредна година в парк „Врана“

Тази година посетителите ще могат да се потопят в три нови съоръжения - „ Мегалит “, „ Присъствие “ и „ Светулки “. А заради големия интерес към инсталацията „ Невидимите влакна “ от първото издание на SOFIA LIGHTS, тя ще бъде показана за повторно, по изключение.

„ Магическата действителност, която сътворяваме, има за цел да отскубне градския човек от забързаната рутина и да го потопи, въпреки и за малко, в едно неизмеримо офлайн прекарване, в контакт с природата и с вътрешния му мир. Нашият метод е минималистичен, няма помпозност и представление. Това, което вършим не е театър и не е шоу. Точно противоположното е. Това са 4 светлинни арт съоръжения. Те са мудни, медитативни и спокойни, тъй като ние самите имаме потребност от това. Опитът ни от първото издание на SOFIA LIGHTS предходната година, сподели, че не сме сами и има голям брой хора, които копнеят за сходни прекарвания. “

За втора поредна година създателите на Urban Creatures излизат от ролята си на продуценти и се показват в качеството си на актьори. Ясен и Калина, подкрепяни от целия екип на Urban Creatures, са създатели и на четирите съоръжения. SOFIA LIGHTS 2022 е част от Календара на културните събития на Столична община.

Началният час на събитието във вечерите от 1 до 8 септември ще бъде 21:00 часа. Последните гости ще могат да влязат до 00:00, а инсталациите ще загасват в 00:30 ч. Инсталациите нямат начало и край, няма сюжет, който да се следва и надлежно за посетителите няма нужда да идват тъкмо в 21:00, а могат да възнамеряват своето посещаване във всеки един миг до 00:00 ч. Всеки ще може да се разноски в нощния парк със своето движение и да открие магията по своя метод.

За облекчение на посетителите, Столична община обезпечава рейсове N505 по маршрута Орлов мост – парк Врана, като графикът може да бъде забелязан на www.sofialights.com. Тези, които ще предпочетат да употребяват персоналните си коли, ще могат да паркират по продължение на бул. Цариградско шосе в указаните за задачата зони.

Организаторите припомнят, че е целесъобразно посетителите да са уместно облечени за вечерна разходка в парка с комфортни затворени обувки, връхна дреха и по избор да плануват репелент против инсекти.

Билети за събитието се продават и на касите на EasyPay.

За повече информация:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР