Тази година няма да има второ увеличение на минималната работна

...
Тази година няма да има второ увеличение на минималната работна
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Минималната работна заплата сериозно изостава от ръста на инфлацията

Тази година няма да има второ нарастване на минималната работна заплата и по тази причина сме в протестна подготвеност. Дали ще има второ нарастване на минималната работна заплата зависи вероятно от едно последващо постоянно държавно управление. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ Ваня Григорова – стопански консултант в КТ " Подкрепа “. " Веднага, откакто се образува парламент и се направи държавно управление би трябвало да се усили още един път минималната работна заплата, тъй като тя доста съществено изостава от растежа на инфлацията “.

Това за стачката го приказваме от много време и това няма нищо общо с текста, заложен в Кодекса на труда, в противен случай – ние доста настоявахме този текст да се одобри, само че в един по-различен вид. " Три са главните проблеми в този текст, само че самият текст като подобен не е проблем и няма по какъв начин да сме недоволни от това, че е признат. Ние го подкрепихме, бяхме в Народното събрание, когато се обсъждаше, с цел да се опитаме да го създадем допустимо най-хубав за българския служащ. Недоволството ни е само от това, че до известна степен той беше сакат “.

Наистина по този начин закотвена минималната работна заплата не дава опция за разговор сред обществените сътрудници, изясни Григорова. " Когато приказваме за сделки по стопански действия, би трябвало да кажем че точно работодателите бяха тези, които бойкотираха договарянията за минимални осигурителни прагове и приходи, които са точно по стопански действия и по длъжности. Ако някой е неудовлетворен от това, че няма минимални работни заплати по браншове, то дано се извърнат към себе си. Относно обществените заплащания, мъчно мога да се сетя за обществено заплащане, което е обвързвано с минималната работна заплата, тъй че това са погрешни неща, които настояват от работодателските организации. Те мълчаха към ден, по-късно взеха решение да кажат нещо, от което да са недоволни “.

Минималната работна заплата би трябвало да има дъно и оттова насетне да се договаря, безапелационна е Григорова. " Трябва да има гаранция, че би трябвало да има някакъв най-малко, под който тя не може да падне и оттова нататък водим договаряния. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР