Тази година много от вас ще празнуват Коледа със семействата

...
Тази година много от вас ще празнуват Коледа със семействата
Коментари Харесай

Дядо Коледа срещу Исус Христос: Кой управлява сезона

Тази година доста от вас ще честват Коледа със фамилиите си. Коледният сезон е радостно време, когато учебните заведения затварят, къщите са блестящо украсени и фамилиите се събират дружно. Коледа е и времето, когато чувамеистории за Дядо Коледа. Много от нас са израснали, вярвайки в Дядо Коледа, единствено с цел да срещнат по-късно отчаяние, когато са разбрали, че той не е същински.

Всеки знае, че има огромна разлика сред Исус Христос и Дядо Коледа, нали?
Репутацията на Дядо Коледа във връзка с даването на дарове е доста по-претенциозна от тази на Исус
Подобно на Исус, Дядо Коледа постоянно следи. За разлика от Исус обаче Дядо Коледа не дава на незаслужаващите. Старецът е доста по-избирателен/селективен, когато става въпрос за това на кого ще даде дарове, в сравнение с Исус, който реши да подъри себе си като подарък. написа Ourweekly.
Исус против Дядо Коледа: Кой в действителност ръководи сезона?
Според Библията повода за сезона е Исус, само че съгласно Уолстрийт Дядо Коледа е икономическият мотор, който поддържа сезона с цялостна мощ от Черния петък до Бъдни вечер. Когато става въпрос за въздействие върху сърцата, мозъците и портфейлите по време на коледния сезон, кой в действителност ръководи - Исус или Дядо Коледа?
ИСУС vs Дядо Коледа
Дядо Коледа живее на Северния полюс...
ИСУС е на всички места.

Дядо Коледа се вози на шейна...
ИСУС върви по водата.

Дядо Коледа идва единствено един път годишно...
ИСУС е постоянно присъстващ.

Дядо Коледа цялостни чорапите ви с лакомства...
ИСУС доставя всичките ви потребности.

Дядо Коледа се спуска през комина без покана...
ИСУС стои на вратата ти и чука, а по-късно влиза в сърцето ти, когато го поканиш.

Трябва да чакате на опашка, с цел да видите Дядо Коледа...
ИСУС е толкоз близо, колкото споменаването на името Му.

Дядо Коледа ти разрешава да седнеш в скута му...
ИСУС ви разрешава да си починете в прегръдките Му.

Дядо Коледа не знае името ти, единственото, което може да каже, е: " Здравей, момченце или момиченце, по какъв начин се казваш? "...

ИСУС е знаел името ни, преди да се родим. Той знае освен името ни, само че и адреса ни. Знае историята и бъдещето ни и даже знае какъв брой косъма има на главите ни.

Дядо Коледа има стомах...
ИСУС има сърце, цялостно с обич

Всичко, което Дядо Коледа може да предложи, е HO HO HO HO...
ИСУС предлага обич, помощ и вяра.

Дядо Коледа споделя: " По-добре не плачи "...
ИСУС споделя: " Хвърлете всичките си грижи върху Мен, тъй като Аз се грижа за вас ".

Малките помощници на Дядо Коледа вършат играчки...
ИСУС основава нов живот, поправя засегнати сърца.

Дядо Коледа може да ви кара да се смеете, само че...
ИСУС ви дава наслада, която е вашата мощ.

Докато Дядо Коледа поставя дарове под елхата...
ИСУС стана наш подарък и умря за нас.
Свети Николай става Дядо Коледа
Точно както има доста исторически версии за това по какъв начин и по кое време светът е започналда чества Коледа, по този начин има и доста страни на историята за това по какъв начин Свети Николай е станал Дядо Коледа.

Свети Николай (270-310 година сл. Хр.), настойник на децата, става един от най-младите епископи в историята на 17-годишна възраст. На 30-годишна възраст той става свещеник на Мира, която през днешния ден се счита за част от днешна Турция. Свети Николай произлиза от богато семейство и става прочут с това, че подкрепя нуждаещите се. Често го виждали в червено-бели епископски одежди, яхнал магаре и раздаващ дарове на децата.
Рождество Христово и Коледа
Празникът, който сега означаваме като Коледа, е композиция от езически и християнски обичаи, която се е развила през вековете.

Съществуват разнообразни истории за това по какъв начин са се появили нашите модерни коледни празници. Една от версиите е обвързвана с римското празнуване на слънцето. В античните езически времена римляните чествали Сатурн (богът на реколтата) и Митра (древният господ на светлината). Тези празненства " Сатурналии " се провеждали на зимното слънцестоене или директно след него - най-късият ден в годината в северното полукълбо, с цел да разгласят, че зимата не е безконечна, че животът продължава, и да насочат покана за празнуване.

Християните имат вяра, че Исус е светлината на света, по тази причина първите християни считат, че е уместно да честват раждането на Исус. Тъй като обаче никой не е бил сигурен през кой месец се е родил Христос, Рождество Христово постоянно се е провеждало през септември, което е било по време на еврейския празник на тръбите (днешния Рош Ашана). Всъщност в продължение на повече от 300 години хората са отбелязвали раждането на Исус на разнообразни дати.

И Исус, и Дядо Коледа са известни с това, че са давали дарове. Поднасянето на дарове, обвързвано с Исус, стартира още при раждането му. Според Библията, откакто пристигнали на мястото на раждането на Исус, мъдреците поднесли дарове от злато, тамян и смирна. Библията споделя, че през целия си живот Исус безкористно подарява наприятели, семейство и изцяло непознати хора.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР