Тази година минимум 302 000 души ще получат целеви помощи

...
Тази година минимум 302 000 души ще получат целеви помощи
Коментари Харесай

Тази година минимум 302 000 души ще получат целеви помощи за отопление

Тази година най-малко 302 000 души ще получат целеви помощи за отопление. Разширяването на обсега на правоимащите лица се дължи на премахването на ограничавания, които до момента попречиха това.

Документи могат да се подават до края на октомври в дирекциите " Социално подкрепяне ". 255 000 са подадените от юли до този миг заявки, като по 166 000 от тях към този момент е платено. Помощта е в размер на 546 лв..

Всички, които са еднолични търговци на компании, които не упражняват активност, към този момент имат право на помощ за отопление, разяснява шефът на Агенцията за обществено подкрепяне Надя Танева пред БНР.

" Това не беше по този начин. Около 2000 лица имат отводи за предишния отоплителен сезон затова. "

Намалено е и условието за регистрация в бюрата по труда – единствено 3 месеца. При тази група за предишния отоплителен сезон отводите са били близо 8000, в този момент много хора ще имат опцията за тази поддръжка, разяснява Танева.

Друга съществена смяна касае продажба на парцел и прекачване на подобен. Изискването към този момент е не да се прави информация за 5 години обратно, а за 2 години. В тази сфера също има много отводи и много хора са били възпрепятствани да аплайват, добавя тя.

Младите фамилии избират да аплайват електронно, само че в по-малките обитаеми места по-възрастните хора избират това да става на гише.

Относно помощите за възпитаници Надя Танева означи, че акцията тече интензивно и до 15 октомври могат да се подават заявките за сумата от 300 лв., която се получава на два пъти.

Малко над 100 000 са заявките за възпитаници от 1-ви до 4-ти клас, към 14 000 са досега за осмокласници.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР